יפוי כח לא תקין

  • שוני בין ייפויי כוח האם זה בידוי ראיות או שיבוש הל
    רחל | 05/11/2011 22:40

    עו"ד שייצג חסוי בביה"מ, נדרש לאחרונה,להציג ייפוי כוח מטעם חברה בע"מ שהיא האפוטרופוס הממונה, נכון ליום פתיחת התיק בשנת 2009. עוה"ד הציג לביהמש ייפוי כוח נכון לאוגוסט 2011, וטען כי נט המשפט איבד את ייפוי הכוח המקורי. בידי שתי דוגמאות של ייפויי כוח, משנת 2009 שחתם אותו עו"ד ובו החתים את החסו על הטופס ולא את החברה בע"מ. האם אני יכולה לטעון כי ייפוי הכוח שניתן ב-2011,, הינו בידוי ראיות או שיבוש הליכי משפט או זיוף או רק הטעייה בהסתמך על זה שבעבר הם חתמו ייפוי כוח מסוג אחר לגמרי. האם יש כאן עבירה פלילית? מה זה אומר על המשפט?

    • יפוי כח לא תקין
      עו"ד טל פינק שליש | 06/11/2011 09:07

      בית המשפט יצטרך לבחון ולראות האם עורך הדין אכן הוסמך גם על ידי החברה בשנת 2009, וזאת בהתאם לראיות ולממצאי האמינות שיוצגו בפניו. באופן כללי אשיבך כי זיוף מסמך הינו עבירה כללית, אולם ברי כי אין באפשרותי לדעת דבר לעניין ההליך הרלוונטי. בהנחה ומדובר בהליך אזרחי, הרי שהעובדה שיש פגם בייצוג אינה רלוונטית לעניין סיכויי ההליך אלא רק לעניין הייצוג המשפטי על ידי אותו עו"ד ספציפי. טל פינק שליש, עו"ד מנהלת הפורום