הגשת תביעה על ידי תושב חוץ

  • הגשת תביעה בבימש השלום
    חגית | 02/11/2011 22:41

    גיסי המתגורר בחו"ל מעוניין להגיש תביעה כנגד תושב הארץ. האם הוא יכול למלא כתב תביעה שם ולאמת את חתימתו על ידי עו"ד באמריקה באנגלית, ולשלוח אלי לארץ ? ושאלה שניה האם אני יכולה להגיש את כתב התביעה המאומת על ידי עו"ד בבית משפט? תודה

    • הגשת תביעה על ידי תושב חוץ
      עו"ד טל פינק שליש | 03/11/2011 20:00

      למיטב ידיעתי, אין כל צורך באימות החתימה על כתב התביעה בפני נוטריון - באפשרות גיסך לחתום על התביעה ולהגיש אותה לבית המשפט (באמצעות כל צד ג' שהוא). האמור הינו, כמובן, במקרה בו אין צורך לצרף תצהיר לכתב התביעה. ככל ויש צורך לצרף תצהיר, גיסך יכול לחתום עליו ולאמת אותו בפני הקונסול במקום מגוריו. בנוסף, באם יש לגיסך עורך דין, הרי שהוא יכול להגיש את התביעה בעצמו, ללא צורך בחתימת גיסך. על יפוי הכח יכול גיסך לחתום בפני הקונסול. טל פינק שליש, עו"ד מנהלת הפורום

      • תצהיר
        חגית | 03/11/2011 21:21

        איזה כתב תביעה צורך תצהיר?

        • צירוף תצהיר לתביעה
          עו"ד טל פינק שליש | 06/11/2011 09:14

          ישנם הרבה סוגים שדורשים תצהיר, לדוגמא תביעות בבית המשפט לענייני משפחה, המרצת פתיחה, תביעות בסדר דין מהיר/מקוצר וכיוצא בזה. טל פינק שליש, עו"ד מנהלת הפורום

          • תודה לך ולפורום הנהדר הזה!  לת
            חגית | 06/11/2011 09:49