של מי הטעות ?

  • יכול להיות שמזכירות בתי המשפט טעו ?
    ירוחמי | 30/10/2011 22:45

    תבענו את האחינית שלנו לפינוי דירה, באמצעות עו"ד. הבקשה הוגשה בתחילה לבית המשפט לעיניני משפחה,חיכנו כמה חודשים לדיון, ואז השופט טען שאין בסמכותו לדון בתיק, אלא רק בית המשפט השלום צריך לדון בתיק. נגרם לנו נזק רב בגלל הטעות. העו"ד טוען שהמזכירות היא שטעתה והםנתה את התיק לעיניני משפחה. האם זה יכול להיות?ואם כן את מי ניתן לתבןע על הנזק שניגרם לנו? או שהעו"ד טעה והגיש מלכתחילה את הבקשה לבית המשפט לעיניני משפחה? תודה מראש

    • של מי הטעות ?
      עו"ד ש. בייזר | 30/10/2011 23:45

      שלום רב, על מנת לקבוע "מי טעה" יש לשמוע את כל הפרטים והנסיבות. באופן כללי, יש לצפות מעו"ד שידע לאיזה בימ"ש יש סמכות ענינית לדון בתביעה שהוא מבקש להגיש. אבל יש לזכור שלא הכל "שחור לבן". שי בייזר, עו"ד מנהל הפורום

      • האם זה לא פשוט?שבית משפט לעיניני משפחה
        ירוחמי | 31/10/2011 00:14

        דן בעינייני המשפחה הגרעינית מקרבה ראשונה? ולא דן בנושאים של דודים גיסים ,בני דודים וקרובים ,וקרוב רחוק?האם העו"ד לא צריך לדעת זאת בוודאות?בכל אופן ואם מזכירות בתי המשפט טעתה?האם ניתן לתבוע אותה?

        • סמכות בית המשפט למשפחה
          עו"ד טל פינק שליש | 06/11/2011 09:16

          התשובה לשאלתך שלילית. בית המשפט לענייני משפחה מוסמך לדון בענייניהם של קרובי משפחה מדרגות שונות, ולאו דווקא המשפחה הגרעינית. הנהלת בתי המשפט, למיטב ידיעתי, חסינה כנגד תביעות. ככל והתביעה הוגשה על ידי עורך דין, חזקה כי הוא יודע לאיזו ערכאה יש להגישה. טל פינק שליש, עו"ד מנהלת הפורום

          • אם כך ניתן לתבוע את העו"ד ?
            ירוחמי | 06/11/2011 12:32

            תודה על תגובתך