תשובה

  • האם שופט יכול לחייב אותי להצהיר שלא אגיש תביעה?
    רחל | 26/10/2011 16:02

    חזרתי ממופע אימים אצל שופט פלוני כשאני לא מיוצגת.להלן שאלותי: 1. האם השופט יכול להכריח אותי להצהיר שלא אתבע יותר את הצד שכנגד ? בנושאים שאין להם קשר לתביעה הנוכחית? האם אין הדבר משוא פנים. 2. האם השופט יכול ליצור קשר טלפוני עם הנתבעת כדי שתתיצב לדיון 3/4 שעה לאחר המועד הקבוע? יש אישורי זימון כדין מבית המשפט. 3.האם השופט יכול לחקור אותי תחת אזהרה במהלך המשפט אם אני מקליטה את הדיון? הנתבעת דרשה זאת. 4. האם השופט יכול לבקש חזרה את הפרוטוקול מהצדדים ולהוסיף משפט שנאמר עם סיום הדיון, כי אינני מאמינה בבית המשפט? בתודה. המזועזעת. בגילוי נאות אומר כי הנתבעת היא עו"ד מקושרת עד מאד באותו בית המשפט. 5. מה כדאי לי לעשות אם בכלל.

    • תשובה
      עו"ד יניב בקאל | 26/10/2011 18:03

      התשובה היא כן לכל שאלותיך והדבר המומלץ לך לעשות הוא לשכור עו"ד שייצג אותך בהליך. בהצלחה ! עו"ד יניב בקאל

    • התנהגות תמוהה של שופט
      עופר בן אברהם | 28/10/2011 13:52

      1. שופט אינו יכול להכריח אותך להצהיר, שלא תתבעי עוד את הצד שכנגד, באותו עניין או בעניינים אחרים; אבל הוא רשאי לכלול תנאי זה במסגרת הצעת פשרה (כמובן, רק לגבי אירועים שהתרחשו לפני אותה הצעה, ולא לגבי אירועים שיתרחשו בעתיד). 2. איני בטוח שהבנתי את השאלה. בכל אופן, אם "התייצב התובע, ואילו הנתבע לא התייצב לאחר שנמסרה לו הודעה כראוי, רשאי התובע להוכיח את תביעתו עד כמה שחובת הראיה עליו, ואז יהא זכאי לסעד המבוקש ולכל סעד מתאים אחר" (תקנה 157(2) לתקנות סדר הדין האזרחי). אם עמדת על זכותך לטעון שעה שהנתבעת נעדרת, והשופט, במקום לאפשר לך זאת, התקשר לנתבעת והרשה לה לאחר, אז, לדעתי, השופט לא נהג כשורה. 3. החוק אינו אוסר במפורש הקלטה (בלי רשות) בבית המשפט לצרכים פרטיים, אולם על-פי הפסיקה (בג"ץ 305/89, שמחה ניר), הקלטה כאמור טעונה הסכמת בית המשפט. בנוסף לכך, כלל 22 (ב) ו-(ג) לכללי לשכת עורכי הדין (אתיקה מקצועית) קובע, כי עורך דין, המקליט דיון בבית המשפט, צריך להודיע על כך לבית המשפט, וכי אסור לו להשתמש בהקלטה, שנעשתה תוך הפרת הכלל האמור. עוד נקבע, בתיקון לחוק בתי המשפט משנת 2008 (סעיף 68ב), כי אם: "(א) ביקש בעל דין שדיון יוקלט על חשבונו, יאפשר זאת בית המשפט, אלא אם כן מצא שאין לעשות כן מטעמים מיוחדים, ובלבד שהדיון מתועד בדרך אמינה ומדויקת אחרת; החלטה שלא להיענות לבקשת בעל דין כאמור תהיה מנומקת בכתב. "(ב) הורה בית המשפט על הקלטת הדיון לבקשת בעל דין, תישמר ההקלטה בידי בית המשפט, וכל בעל דין יהיה רשאי להאזין לה. "(ג) הקלטה של הדיון לפי סעיף זה לא תיחשב פרוטוקול הדיון". מהמקובץ נובע, כי לא עברת שום עבירה בכך שהקלטת את הדיון בלי רשות, אך השופט היה רשאי להעיר לך על כך שחרגת מהנוהג המקובל, ואף לסרב לקבל את ההקלטה כראיה. 4. "בדיון בבית משפט ינוהל פרוטוקול שישקף את כל הנאמר והמתרחש בדיון והנוגע למשפט... בית משפט רשאי, לפי בקשת בעל דין ולאחר שנתן לשאר בעלי הדין הזדמנות לטעון את טענותיהם, לתקן רישום בפרוטוקול כדי להעמידו על דיוקו; בעל דין רשאי להגיש בקשה לתקן רישום בפרוטוקול בתוך עשרה ימים מיום שהומצא לו הפרוטוקול" (סעיף 68א (א) ו-(ד) לחוק בתי המשפט [נוסח משולב]). 5. אם את מוצאת לנכון להתלונן על השופט, פני לנציבות תלונות הציבור על שופטים.

    • תלונות נגד התנהלות שופט
      עו"ד טל פינק שליש | 30/10/2011 12:09

      אענה לשאלותייך לפי הסדר: 1. לא נתקלתי במקרה בו השופט דרש שתצהיר כי לא תתבע פעם נוספת.. האם הדבר נעשה תוך ניסיון להגיע לפשרה וכסעיף להסכם הפשרה? אם כן, מדובר בניסיון לסיום המחלוקת שהינו לגיטימי. 2. אני בספק אם השופט עצמו יצר קשר. יש להניח כי ביקש מהמזכירות/העוזר המשפטי/המתמחה כי יעשו כן, והדבר מקובל. 3. התשובה גם כאן חיובית. אסור להקליט הליכים בבית המשפט מבלי להודיע לבית המשפט. בכל מקרה, לשופט סמכות לחקור כל אדם אשר נמצא בבית המשפט, גם אם הצד השני אינו דורש את זה, אלא מיוזמתו הפרטית. 4. התשובה גם כאן חיובית. 5. על פניו, לא ראיתי איזושהי בעייתיות בהתנהלות. ככל ובעיניך הדבר אינו מקובל, את רשאית לפנות לנציבות השופטים. טל פינק שליש, עו"ד מנהלת הפורום