חוות דעת מומחה

  • מעמד של מומחה מטעם בית המשפט
    יעל | 22/10/2011 20:49

    במסגרת תביעה אזרחית בבית משפט לענייני משפחה מינה השופט מומחה שעל פיו ינסה להציע לצדדים הצעת בית משפט לסיום התיק. הצדדים שילמו את שכרו של המומחה. לאחר שהתקבלה חוות הדעת של המומחה אחד מהצדדים טען שחוות דעתו של המומחה לא רצינית בעיניו ולכן לא הסכים לקבל את הצעת השופט לסיום התיק. השופט מצידו לא ראה זאת בעין יפה אבל קבע דיון להוכחות ולהמשך המשפט. השאלה האם כעת השופט יכול להכריע בסוגיה על בסיס חוות הדעת שהזמין מטעמו או שחוות הדעת היתה מוגבלת רק לנסיון הפשרה שהעלה בית המשפט? האם הצד שהתנגד לפשרה יכול לטעון שחוות הדעת לא מקובלת עליו ולכן יש צורך להזמין מומחה חדש? תודה לעונים

    • חוות דעת מומחה
      עו"ד ש. בייזר | 24/10/2011 00:59

      שלום רב, להבנתי הדבר תלוי בניסוח של החלטת בית משפט למינוי המומחה המדובר. יש לבחון מה הצדדים ידעו ו/או ציפו מהמומחה. אני, באופן אישי לא מכיר את הפרטיקה של מינוי מומחה לשם גיבוש פשרה. אולי זה משהו מקובל בבית משפט למשפחה. כדאי גם לשאול בפורום דיני משפחה. שי בייזר, עו"ד מנהל הפורום