צוואה לאחר שניתן צו ירושה

  • לא הוצאתי צו קיום צוואה האם זכויותי נשללו
    היורשת | 19/10/2011 13:11

    לא הוצאתי צו קיום צוואה הגיע אח אחר והוציא צו ירושה שלא ידעתי רק במקרה, האם אני יכולה כעת להגיש בקשה לצו קיום צוואה,ולבטל את הצו שהוא עשה, הוא נוכל ועובד על הרבה אנשים יש לואין ספור משפטים,הוא נוכל מקצועי, אפילו במינהל הצליח לעבודעל עובדים עד שהבינו שעזרו לנוכל אני איבדתי בריאות.יש עו"ד שעבדה במינהל שעזרה לו כי היו לה קשרים, אנחנו חושביםלפנות גם לוועדת האתיקה וגם למשטרה מה דעתכם

    • צוואה לאחר שניתן צו ירושה
      עו"ד טל פינק שליש | 22/10/2011 20:27

      בעת הגשת בקשה לצו ירושה מתפרסמת הבקשה בעיתון, ולך יש תקופת זמן קצרה להביע התנגדות. לאחר המועד הנ"ל, על אחת כמה וכמה לאחר הוצאת הצו, ההליך יועבר לבית המשפט על מנת לבדוק את הסיטואציה. במאמר מוסגר אוסיף כי אדם שמחזיק בידיו צוואה מחוייב, על פי חוק, למסור אותה לרשם לענייני ירושה, מייד עם פטירת המוריש, והסתרתה מהווה עבירה פלילית. טל פינק שליש, עו"ד מנהלת הפורום

      • לא הוגשה בקשה לצו קיום צוואה
        אני מקודם | 23/10/2011 23:00

        נכון לא הוגשה בקשה כי היו בעיום רפואיות משפחתיות ועוד,וזה היה ידוע לכול במשך 25 שנה שהנכס שייך לי, גם הבקשהלצו ירושה הוגש כעבור 25 שנה, וחוץ מזה שאני בטוחשאזרחים רבים לא יודעים שזו עברה פלילית לא להגיש צוואהלקיומה, למה פלילי במיוחד שכול הסובבים ידעו שהנכסצווה לי, והאם תוכלו להמליץ לי על עו"ד אשמח

        • נכון שזה לא נורא להפקיד את הצוואה אצל הרשם
          ירוחמי | 24/10/2011 08:13

          אך אם היתה אצלך צוואה במשך 25 ש, מדוע את לא ביקשת צו לקיום הצוואה במיוחד שאתה יודע שהאח נוכל, היתה צריך לקחת זאת בחשבון שהוא ינסה להוציא צו ירושה.בהודעהלצו ירושה עליו להוכיח שהוא שלח דאר רשום לשאר היורשים.

          • לא חששתי כי כולם ידעו שזה שלי
            היורשת | 24/10/2011 23:48

            ראשית לא חששתי  ולי היו בעיות רפואויות ואחר כך התחתנתי ואחר כך הריון וידעתי שהבית להריסה וגם כך צריך כסף לבנות אותו לא מיהרתי רק בשנים האחרונות נהיה נוכלידעתי איך שהוא התנהג לאחרים, במקרה הזה הוא אף פעםלא אמר דבר כשידע שההורים רצו שאני אקבל, גם במהלךהשנים לא אמר דבר וגם כול השנים שאני שילמתי את ההוצאות על הבית, או שהגיעו חשבונות תמיד מסרו לי שאני אשלם, בכול אופן נראה שהפעם אצטרך אולי לשבת כמחאהבכניסה לבית המשפט שיבדקו את האמת.כי במקביל כשלקח לי את המגרש השופט האמין לו ולו לא היה כלום ביד הכול שקר נאלצתי להגיש ערעור וזכיתי בזכותהרכב של שופטים חכמים ישרים והגונים אין ספק שבדקו לעומק ואף העלו לדוכן העדים בערעור עד ואז האמת והצדקיצא, אין ספק שעו"ד שלי עשה עבודה נאמנה ומקצועיתיסודית , זו הייתה פעם ראשונה שראיתי עבודה יסודיתשל עו"ד ואיכפת לו אמיתי ממליצה עליו בחום בכול דרךאפשרית, אני כותבת ספר, ויחד עם זאת מתחילהבפרוייקט על המשפט בישראל מצד האזרח, ומתכוננתשלא תמיד החוק עומד בקו ישר עם הצדקהנה אני לא ידעתי שצריך לרוץ להגיש בקשה לצו קיום צוואהלו לא הייתי בטוחה בצוואה הייתי רצה לפעול אך מכיוון שלא היה בליבי חשש שמישהו יבגוד וימרה את רצון ההוריםולכן טיפלתי בדברים דחופים כמו בריאות ועוד

            • גם ועוד
              היורשת | 24/10/2011 23:58

              אולי לא הסברתי היטב הוא הוציא צווי ירושה גם אחרי 25 שנה.ועוד גם את המכתב ששלח שלח לכתובת אחרת, והסתירממני שאלו צעדיו, יש אישור מהדואר שלא היה רשום כזה,חוץ מזה אם הייתי רושמת על שמי והייתי מוכרת או בונה גם אז היה מגיש היכן היה 25 שנה, לי יש צוואה בידרק שהוא אמר, קל לקבל דברים של אחרים בבתי משפטוהיה לו קל לעבוד על השופט מר ג. אז המשיך בדרכו,אני כואבת אבל לא שוכחת ולא סולחת על כול השניםשעשה לי את המוות, אני מאחלת לו את כול הרעושיחווה את אשר אני חווה וכואבת- חייב להעשות צדקחייב להעשות צדק