סילוק על הסף?

  • בקשה לסילוק על הסף ופסיקת הוצאות
    אמיר | 18/10/2011 13:18

    לפני בערך שנה הורשעתי בעבירת תקיפה (אירוע משנת 2005). לפני כחודשיים תבעו אותי בתביעה אזרחית המתבססת בכולה על ההרשעה. התביעה הוגשה כתביעה אזרחית רגילה. הגשתי בקשה לסילוק התביעה על הסף מהטעם שמדובר בתביעה אזרחית נגררת לפלילים ומאחר ולא הוגשה במועד ובפני אותו שופט שהכריע את דיני, יש לסלקה. לאחר תגובת התובע ותשובתי ביהמ"ש דחה את הבקשה ופסק לי גם 1000 ש"ח הוצאות. מה עלי לעשות יש איזשהיא דרך לצאת מהוצאות האלה? לציין כי בתשובתי לתגובה לבקשה, הוספתי עוד טעמים לבקשה לסילוק על הסף כגון: שיש לסלק את התביעה מהטעם שלא צורפה חוות דעת רפואית, מהטעם שהתביעה קנטרנית שכן התובעים, מלבד דוח מיון מיום האירוע לפני 6 שנים לא צירפו כל חומר נוסף, לא קבלות, לא הוצאות, ממש שום דבר ותובעים אותי על 104,000 ש"ח 4000 ש"ח נזק מיוחד (הוצאות רפואיות שלט צורפו להם קבלות) ועוד 50,000 ש"ח כל אחד בגין כאב וסבל. את טענות אלה שהעליתי לראשונה רק בתשובתי לתגובת התובעים לבקשה לסילוק על הסף, ביהמ"ש לא התייחס. מה עלי לעשות? להגיש שוב בקשה לסילוק על הסף מהטעמים האלה או להתייחס אליהם בכתב ההגנה (מהפחד שלא יפסקו נכגדי הוצאות נוספות). דבר נוסף ואחרון בתשובתי לתגובת התובע לבקשה לסילוק על הסף גם ביקשתי רשות להביא ראיות לסתור וגם לזה ביהמ"ש לא התייחס. מה עלי לעשות. עזרו לי בבקשה.

    • סילוק על הסף?
      צבי שמיר, עו"ד | 19/10/2011 18:44

      מן הסתם התכוונת לדחות על הסף.נכון תביעה נגררת לא יכולה להיות מוגשת אחרי 6 שנים אבל עדיין התובע יכול לתבוע אותך ולהסתמך על הרשעתך בפלילים כראיה. אין לך מה לעשות כדי לצאת מהוצאות אלו (ערכאת ערעור איננה נוהגת להתערב).עליך להגיש כתב הגנה ענייני

    • תביעה אזרחית נגררת לפלילים
      עו"ד טל פינק שליש | 22/10/2011 20:22

      אם כבר הגשת בקשה לסילוק על הסף והיא נדחתה, אתה לא יכול להגיש אותה פעם נוספת. באפשרותך להגיש ערעור על ההחלטה הזו (בכפוף למועדים הקבועים בחוק). להביא ראיות לסתור את הנזק אתה יכול במסגרת ההליך/כתב ההגנה. לעניין האחריות, הנושא כבר נדון והורשעת. טל פינק שליש, עו"ד מנהלת הפורום