הליך בוררות

  • בוררות
    עו"ד צעיר | 16/10/2011 10:10

    שלום,אני מייצג לקוח אשר כרת חוזה בינו לבין קבלן לפיו כל מחלוקת בנוגע לטיב הבניה וכו' תידון בפני בורר מוסכם או בורר שימונה ע"י לשכה מסויימת.כיום ישנה מחלוקת עם הקבלן על איכות העבודה ואני רוצה לפנות לבוררות.הבעיה היא שהקבלן לא נותן לי שמות של בוררים מוסכמים ולא אומר לי כי הוא מסכים לבוררות.א. האם אני יכול לכפות עליו את הבוררות או שהדרך היחידה שלי היא פניה לבית המשפט והגשת תביעה?ב. במקרה ועלי להגיש תביעה, האם לבקש מבית המשפט למנות בורר?אודה על תשובה בנושא.חג שמח

    • הליך בוררות
      עו"ד טל פינק שליש | 16/10/2011 11:15

      אם הצד השני אינו משתף פעולה בבחירת הבורר, וההסכם מאפשר לך לבחור בורר מהלשכה, הייתי מגישה ללשכה הנ"ל בקשה למינוי בורר, ומצרפת העתק של המכתב לצד השני. ככל וגם לאחר מינוי בורר הוא לא יסכים, תגיש בקשה מתאימה לבית המשפט. טל פינק שליש, עו"ד מנהלת הפורום

      • בוררות
        עו"ד צעיר | 16/10/2011 11:59

        תודה רבה על תשובתך המהירה.האם בית המשפט יכול לכפות על אדם הליך בוררות במקרה ואותו אדם באמת חתם על חוזה שקבע כי הבורר הוא זה אשר "...יפסוק באופן סופי ומוחלט"?