תביעה שנמחקה

  • שאלה
    אלי | 10/10/2011 23:24

    שלום, לפני כשבוע התקיים דיון מקדמי בתביעתי ומאחר ואיחרתי ב- 25 דקות השופט מחק את התביעה בהינף יד. שאלתי היא: האם כדאי להגיש מחדש ולקוות שהתביעה המחודשת תנותב לשופט/ת אחר/ת או שאולי כדאי לבקש להחזיר את התביעה למסלולה. אציין כי באותו אירוע ו"אוף דה רקורד" השופט ביקש ממני, בנימוקים בלתי רלוונטיים להסיר מיוזמתי את התביעה. כמו כן מעיון בפ"ד קודמים של אותו שופט מתברר שהוא מחזיק בעמדות/ערכים שעלולים להיות לי לרועץ בפסק הדין. תודה מראש על התשובה

    • תביעה שנמחקה
      יוסי אפשטיין, עו"ד | 12/10/2011 10:31

      תביעה שנמחקה - להבדיל מתביעה שנדחתה - ניתנת להגשה מחדש. יחד עם זאת, מדבריך עולה כי השופט סבור שאין לתביעה מקום וכדאי לשקול אם בכלל להגישה מחדש, שכן גם אם היא תנותב לשופט חדש - ואין הכרח לדבר - הרי שיכול והיא תידחה לגופו של עניין ותישא אף בהוצאות ההליך של הצד השני. כדאי לך להתייעץ פרטנית עם עורך דינך בנושא ולהימנע מנזקים כלכליים מיותרים שבסבירות גבוהה אתה יכול, כנראה, לדעתם מראש.

    • תביעה שנמחקה
      עו"ד טל פינק שליש | 16/10/2011 11:28

      תנסה להגיש את התביעה פעם נוספת. כך יש סיכוי שהיא תנותב לשופט אחר. קיימת גם אפשרות להגיש בקשה לביטול ההחלטה, אולם אז אתה נשאר בוודאות אצל אותו השופט. טל פינק שליש, עו"ד מנהלת הפורום