ניגוד עניינים

  • זכויות לקוח כלפי עו"ד הנמצא בניגוד עניינים
    צ | 09/10/2011 01:44

    מה קורה במקרה בו עו"ד המייצג ומועסק ע"י גוף גדול, לוקח על עצמו ייצוג לקוח כנגד אותו גף גדול, כאשר תוך כדי הייצוג הגוף מפסיק את ייצוג העו"ד את הלקוח בגלל ניגוד העניינים וברור כי זו סיבת הפסקת הייצוג. אציין שלאחר כל זה, כשהוא מוגדר בניגוד עניינים העו"ד צילם את כל התיק של הלקוח והשאיר אצלו עותק מכל מסמכיו החסויים של הלקוח. בעודו מועסק ומייצג את הגוף שמולו עומד להתקיים דיון משפטי. (בנוסף הוא גם החסיר מסמכים מקוריים בהשיבו את התיק) מה הדין במקרה כזה, האם זכותו להשאיר אצלו צילום? האם זכות הלקוח לדרוש שלא ישארו אצלו כל צילומי מסמכים עקב ניגוד העניינים? איך ניתן לאכוף עליו דרישה כזו? (האם זה פלילי ועניין לתלונה במשטרה, או שרק עניין ללשכת עו"ד?). תודה על העזרה

    • ניגוד עניינים
      עו"ד ש. בייזר | 09/10/2011 22:36

      שלום רב, אתה מתאר מצב קלאסי של ניגוד עניניים, אשר מן הסתם, אסור לפי כללי האתיקה של לשכת עורכי דין. האם הדבר מהווה גם עבירה פלילית ? אני לא בטוח, שווה אולי לשאול בפורום דיני עונשין. שי בייזר, עו"ד מנהל הפורום