אי התייצבות לדיון

  • מהן ההשלכות לאי התייצבות לדיון מקדמי?
    ניר | 05/10/2011 22:32

    שלום רב, לצערי הרב לא הגעתי היום לדיון מקדמי שהתקיים בביהמ"ש (אני הצד הנתבע). הסיבה לאי הגעתי נבעה מתום לב בלבד, ולא ממניעים אחרים. כיצד אני יכול לדעת מהן ההשלכות? ניסיתי להכנס לאתר ביהמ"ש, אבל אין סטטוס על התיק, רק רשום שם שהו פתוח, ואין תאריך לדיון הבא. נניח והשופטת קיבלה החלטה לקבל את עמדת הצד התובע, האם יש לי יכולת או זכות לערר? התיק מתנהל בביהמ"ש השלום בת"א. תודה רבה לעוזרים, ניר.

    • אי התייצבות לדיון
      עו"ד טל פינק שליש | 08/10/2011 23:14

      בעיקרון, הצדדים אינם מחוייבים להתייצב לדיון מקדמי (למעט בית המשפט למשפחה והליכים המתחילים בתצהיר כדוגמאת עתירה מנהלית) - ומספיק שבא כוחם יתייצב. ההשלכות לאי התייצבות יכולות להיות בין מתן פסק דין כנגדך, לבין דחיית הדיון וחיובך בהוצאות. באפשרותך לבדוק במרכז המידע של בתי המשפט מהו הסטטוס של התיק (077-2703333). אם התיק סגור, זה אומר שניתן פסק דין כנגדך. אם התיק פתוח, תשאל מהו מועד הדיון הבא הקבוע. בכל מקרה, יש להניח שבתוך מספר ימים תקבל הביתה בדואר את ההחלטה. אם אתה לחוץ לדעת כבר עכשיו, באפשרותך לגשת לבית המשפט ולבקש לעיין בתיק. אם ניתן פסק דין, באפשרותך להגיש בקשה לביטול פסק הדין (רצוי בהסכמת הצד שכנגד) או להגיש ערעור לבית המשפט המחוזי. טל פינק שליש, עו"ד מנהלת הפורום