חוות דעת שמאי

  • מינוי שמאי מקרקעין מומחה מטעם בית המשפט
    נועה | 03/10/2011 00:47

    בדיון קדם משפט החליט השופט למנות שמאי מקרקעין מטעמו כדי לנסות להציע פשרה בין הצדדים.השופט מינה שמאי מטעמו- את השמאי מימנו הצדדים . לאחר שהשופט קיבל את הדו"ח מהשמאי הציע לצד אחד לשלם סכום כסף לצד השני שיהווה פשרה וסיום התיק. הצד הנתבע דחה את ההצעה בטענה שהשמאי לא מספיק מקצועי וחוות דעתו תמוהה ולכן השופט החליט להמשיך במשפט וקבע דיון להוכחות. כעת נשאלת השאלה האם השופט יכול לגזור עמדה ולהכריע במשפט על בסיס החוות דעת של השמאי ? כמובן בתוספת הראיות ושאר המרכיבים. אני שואלת כי למעשה השמאי מונה כדי לסייע לשופט להציע פשרה וחוות דעתו לא מקובלת על צד אחד-אם כך השופט חייב להתעלם מחוות דעת זו ואולי למנות שמאי אחר?...תודה רבה לעונים

    • חוות דעת שמאי
      עו"ד ש. בייזר | 03/10/2011 13:21

      שלום נועה, יש להבין בדיוק איך בית משפט התייחס לחוות הדעת, מה הוא הסביר לצדדים ומה הצדדים הבינו. צד יכול בהחלט לטעון כי מבחינתו הליך זה היה במסגרת מו"מ לפשרה ולכן חוות הדעת אינה יכולה לשמש ראייה. שי בייזר, עו"ד מנהל הפורום