האם אני חייב עו"ד?

  • ייצוג בבית המשפט המחוזי
    מתן | 30/09/2011 15:48

    האם אני רשאי להגיש תביעה בבית המשפט המחוזי ולייצג את עצמי (ללא עו"ד) ?

    • האם אני חייב עו"ד?
      עו"ד טל פינק שליש | 30/09/2011 23:37

      זכותך לייצג את עצמך בכל הערכאות השונות. הייתי עושה בדיקה מקדימה, האם זה כדאי לך בנסיבות הרלוונטיות. אפשרי גם לעשות פגישת ייעוץ אצל עו"ד, שאולי יציג בפניך נקודות שעליהן לא חשבת, ושעשויות לעזור לך. טל פינק שליש, עו"ד מנהלת הפורום

      • הבנתי שיש גופים שמעניקים סיוע משפטי למעוטי יכולת.
        מתן | 01/10/2011 00:44

        האם תוכל להמליץ לי עליהם?כעיקרון, איך הולכת הפרוצדורה של הגשת תביעה? למי אני ניגש?כמה זמן אני יכול למצוא את עצמי ממתין לדיון ראשוני?

      • לעניין השאלה איך ניתן להגיש תביעה
        מתן | 01/10/2011 00:53

        המקרה שלי הוא תביעה נגד מוסד אקדמי על כך שסרב לקבל אותי מכיוון שהוא מתייחס אליי כמועמד שונה מאשר מועמדים רגילים.

        • תביעה נגד מוסד חינוכי
          עו"ד טל פינק שליש | 01/10/2011 00:57

          ככל והטענה מתייחסת לאפליה על רקע מגזרי, הייתי מציעה לך לנסות לבדוק אם קיימת עמותה כלשהי אשר מסייעת לחברי המיגזר, יש סיכוי טוב שהם יוכלו לעזור לך (שוב, אני לא יודעת לאיזה מגזר אתה מתייחס, אבל חיפוש בגוגל עשוי לעזור לך). אופן הגשת התביעה תלוי בסכום שלה ובנושא התביעה, שעל פיהם נקבעת הסמכות העניינית. את התביעה מגישים לבית המשפט המוסמך, מעבירים עותק לצד השני, ולאחר שהוא מגיש כתב הגנה, בית המשפט יקבע דיון ראשון (בד"כ 4-5 חודשים מהגשת התביעה....). באפשרותך גם לגשת ללשכה לסיוע משפטי של משרד המשפטים (באיזור המרכז - רחוב הנרייטה סולד 4 תל אביב), ובמידה ואתה עובד בקריטריונים, ימונה לך עו"ד מטעם המדינה. טל פינק שליש, עו"ד מנהלת הפורום

          • דיון ראשוני נקבע תוך 4-5 חודשים?
            מתן | 01/10/2011 12:08

            הנקודה היא שבעוד 4-5 חודשים זה כבר לא יהיה רלוונטי. אני אהייה עמוק בתוך מוסד לימודים אחר. אין שום דרך לזרז הליכים? ונניח שבכל זאת, אני חש שזכויותיי נפגעו, האם אני אוכל לתבוע באופן עקרוני, ואח"כ לבקש פיצוי כספי על הזכות שלא מימשתי? נניח, לומר שבגלל שהתביעה לקחה זמן רב, התחלתי ללמוד במוסד אחר, אין בכוונתי לעבור אל המוסד אותו תבעתי, ולכן אני מבקש פיצוי כספי על עוגמת הנפש שנגרמה לי. הרי שלא ייתכן שבגלל שטחנות הצדק טוחנות לאט, לא יהיה צדק כלל. לא? או שאולי אני תמים...