בקשת רשות ערעור

  • בקשת רשות ערעור על החלטה אחרת
    רננה | 15/09/2011 09:41

    הגשתי בקשה לבית משפט שדחה את בקשתי הראשונה. העברתי בקשה נוספת לבית משפט בענין אזרחי ובית המשפט שוב דחה את בקשתי. הדיון מתקיים בשבוע הבא ביום שלישי. כיצד והאם אני יכולה להגיש בקשה לבד לערעור על החלטה אחרת? השופט כתב בהחלטתו מאתמול שיש אפשרות לערער בערכאה על החלטתו. אנא השיבוני דחוף אם אפשר. תודה רבה

    • בקשת רשות ערעור
      עו"ד טל פינק שליש | 17/09/2011 23:05

      אני מתנצלת, אבל שאלתך לא ברורה. אודה אם תחדדי אותה, לרבות הסבר באיזו ערכאה מדובר ומה נשוא ההחלטה. ככלל, אין חובת ייצוג על ידי עורך דין בעת הגשת בקשה לבית המשפט, אולם מובן כי ייצוג מתאים עשוי להגדיל את סיכוייך עשרות מונים. על אחת כמה וכמה בהליך ערעור אשר הכללים בו שונים מאשר ניהול הליך בערכאה הראשונה. טל פינק שליש, עו"ד מנהלת הפורום

      • השלמת תשובה
        שאול אמרני, עו"ד | 18/09/2011 01:08

        שלום 1. כאמור בתשובתה של עו"ד שליש, אין חובה בדין להיות מיוצג בהליך כגון זה לגביו שאלת. יחד עם זאת, מתבקשת השאלה האם את יודעת לעשות זאת. שכן גם לפרוצדורה יש מקום נכבד. 2. בקשת רשות ערעור - כידוע על החלטות ביניים יש לקבל רשות לצורך ערעור. את הרשות יכולה לתת הערכאה עליה מערערים או ערכאת הערעור. במקרה שלך, לפחות מתוך המשתמע מהמשפט האחרון בפניה שלך עולה שבית המשפט שנתן את החלטת הביניים אישר לך לערער. ומכאן שאין צורך בבקשת רשות ערעור אלא בערעור. ושוב אנו חוזרים לשאלה המהותית עליה עמדה עו"ד שליש. האם יש לך את הידע המשפטי להגיש ערעור ובכלל לבחון את השאלה העקרונית האם מדובר בסוגיה שכלל כדאי לערער עליה? חבל שלא ציינת את מהות ההליך ואת ההחלטה שהתקבלה. אולי ניתן היה לכוון אותך מה יש לעשות ומה כדאי לעשות.

      • יש לך נתונים סטטיסטיים לעניין הסיכויים?  לת
        אור | 19/09/2011 19:45

        • סטטיסטיקה אינה רלוונטית, כל ערעור נבחן לגופו
          שאול אמרני, עו"ד | 20/09/2011 14:50

          אפשר לדחות אלף ערעורים ולקבל את זו האחת והיחידה. בהסתייגות אחת שאינה מצוינת בשאלה - לא ברור על מה מערערים ומה מהות הדיון בכללו. על דרך הכלל ניתן לומר שמרבית הערעורים נדחים משום שבתי המשפט אינם אוהבים לבקר החלטות של ערכאות נמוכות ורק במקרים מיוחדים הם עושים כן. היות וההחלטה עליה מערערים אינה ידועה, קשה לקבוע מה מידת המיוחדות שלה.

          • הסטטיסטיקה רלוונטית לטענה:
            אור | 20/09/2011 20:47

            "מובן כי ייצוג מתאים עשוי להגדיל את סיכוייך עשרות מונים. על אחת כמה וכמה בהליך ערעור".