רוצה לתבוע בשם האם

  • בית משפט לתביעות קטנות- הגשת תביעה
    עודד | 14/09/2011 20:20

    לאימי, אישה מבוגרת נגרם נזק כספי בשל מכירת דירה. היא היתה מיוצגת ע"י עו"ד. אני הייתי ברקע, הלכתי להליך הגישור, לישיבות בית משפט משום שהיא לא מבינה דבר לכן הלכה לעו"ד. אותו עו"ד יצג גם אותי בתביעה כספית אחרת וגם לי נגרם נזק. אני עו"ד (שלא עוסק בליטיגציה ומקרקעין) מעוניין להגיש את התביעה בשמי כנגדו, גם על המקרה שלה וגם על שלי היות והיא אינה מבינה דבר. הוא מצידו טוען כי אין לו עסק איתי בנוגע לדירה אלא רק איתה ורוצה לנצל את המצב שהיא לא מבינה כלום. האם זה אפשרי שאני אהיה התובע למרות שהוא ייצג אותה ע"י מתן יפוי כוח מצידה? במידה ולא, האם אפשר ששנינו נהיה תובעים באותו כתב תביעה על 2 הסוגיות? האם גם אוכל להתלונן עליו בלשכת עוה"ד בשמה של אימי?

    • רוצה לתבוע בשם האם
      עו"ד טל פינק שליש | 17/09/2011 23:07

      התובעת תהייה אימך, אולם היא יכולה לתת לך יפוי כח מתאים על מנת שאתה תנהל את ההליך עבורה (כשם שאדם שמתגורר בחו"ל יכול להסמיך אדם אחר במקומו). עם זאת, ככל וההליך יגיע לתצהירים והוכחות, על אמך יהיה לבצע זאת באופן אישי ולא תוכל לעשות כן מכח יפוי הכח. תלונה בלשכת עורכי הדין אתה יכול להגיש מכח יפוי הכח. טל פינק שליש, עו"ד מנהלת הפורום

      • מחדד את הנקודה
        עודד | 18/09/2011 02:40

        אימי נתנה לו יפוי כח אבל א נ י הייתי בגישור, בבימ"ש, היא לא היתה בכלל מעורבת. האם אפשרי שגם אני אהיה תובע נגדו? בנוגע ללשכה- לפי מה שביררתי הם לא דורשים יפוי כח. בתור אדם שהיה מעורב בתהליך, מדוע אי אפשר שאגיש עליו תלונה? ממה שהבנתי את אומרת שאני צריך יפוי כח ממנה.