מי צריך לשלם הוצאות משפט?

  • הוצאות משפט על נתבע מקום שהתובע ביקש מחיקת כתב תבי
    אלי | 14/09/2011 03:14

    שלום, מה ניתן לטעון במצב בו התובע מבקש בקשה למחיקת תביעתו ייחד עם בקשה להטיל הןצאות על הנתבע? האם יש פסק דין לפיו לא יפסקו הוצאות כנגד נתבע מקום שהתובע ביקש למחוק תביעתו מה שאומר שלא היה מקוםלתביעה מלכתחילה? סיוע דחוף!!! למקצוענותיכם, תודה!

    • מי צריך לשלם הוצאות משפט?
      עו"ד טל פינק שליש | 17/09/2011 23:14

      החוק והפסיקה קובעים כי אדם שזכה בתביעתו, "לא ייצא נפסד". מכאן, שאם התביעה נמחקת, הרי שהנתבע הוא זה ש"זכה" בהליך ועל כן אין לחייבו בהוצאות התובע, אלא ההיפך הוא הנכון. טל פינק שליש, עו"ד מנהלת הפורום

      • הסתייגות קטנה
        שאול אמרני, עו"ד | 18/09/2011 01:11

        שלום כדבריה של עו"ד שליש אך בהסתייגות קטנה. יש לבחון מה נדרש מהנתבע טרם מחיקת כתב התביעה לבקשת התובע. אם התובע הגיש תביעה ולאחר זמן, בלי מעורבות דיונית של הנתבע ביקש למחוק אותה, הרי שבמקרה כזה בית המשפט לא יפסוק הוצאות לנתבע. אם הנתבע נדרש להגיב וכל שכן להגיע לדיון הרי שיפסקו לטובתו הוצאות תוך שקלול השאלה האם הנתבע מיוצג או לא. מכל מקום ברור שהתובע במקרה זה אינו זכאי להוצאות.