תביעה אזרחית בגין הטרדה

  • תביעה אזרחית בגין הטרדה ואיומים
    יבגני | 13/09/2011 23:05

    שלום, החברה שלי נפרדה מהחבר שלה לפני כשנה. מאז מדי פעם הוא ממשיך להטריד אותה בטלפון - הוא מתקשר ושולח מסרונים מטלפונים שונים, חלקם עם מספר חסוי. בשיחות והודעות אלה הוא מנסה להחזיר אותה במילים שונות ודרכים שונות, כולל דברים מאוד לא נעימים. בהודעות אלו אין איומים ישירים, אבל הוא אומר שהוא נוהג לבקר אצל אנשים בעלי יכולת על-טבעית כלשונו כדי לגרום לה להרגיש רע וכדי לבסוף להחזירה. הדבר גורם לה עוגמת נפש רבה, חוסר שינה, חוסר תאבון ודכאון. היא ביקשה ממנו לא אחת להפסיק את זה, אך ללא כל תוצאה. בדקתי בפורום פלילי מה ניתן לעשות בענין בפן הפלילי ומנהל הפורום המליץ לפנות למשטרה. כאן אני רוצה לבדוק מה ניתן לעשות בפן האזרחי - האם ניתן להגיש תביעה כספית בגין עוגמת נפש? ואם כן - באיזה תחום או התמחות אנחנו צריכים לקחת עורך-דין שייצג אותנו בבית-משפט? תודה, יבגני

    • תביעה אזרחית בגין הטרדה
      עו"ד טל פינק שליש | 17/09/2011 23:18

      עוה"ד מהפורום הפלילי צודק. עליכם להגיש תלונה למשטרה ובקשה לצו הגנה על מנת שבן הזוג לא יוכל ליצור איתה קשר. ככל ויינקט כנגדו הליך פלילי והוא יורשע, תוכלו להגיש תביעה אזרחית נגררת לפלילי, אשר תהייה פשוטה הרבה יותר ותידון, בעיקר, בעניין גובה הפיצוי. כמו כן, באפשרותכם להגיש "קובלנה פלילית פרטית". אפשרות נוספת הינה להגיש תביעה לבית המשפט לתביעות קטנות עם תדפיסי השיחות/תמלולי סמסים וכיוצא בזה, אולם מאחר ואין "נזק ממשי", כל הנזק הקיים הינו עוגמת נפש, שאינו ראש נזק עיקרי במשפט הישראלי. טל פינק שליש, עו"ד מנהלת הפורום מובן כי להליך הפלילי עליכם להתלוות בעו"ד פלילי, ואילו להליך האזרחי, עו"ד אזרחי.