קבלן מאחר במסירה

  • איחור מסירת דירה מקבלן
    גליה | 08/09/2011 18:21

    הקבלן היה אמור למסור לנו את דירתנו החדשה עד 20.5.11, שלושת חודשי הגרייס נגמרו ב- 20.8.11 ועדיין לא קיבלנו את הדירה (זה יקח להערכתי עוד כשבועיים-שלושה) במסגרת הבניה ביקשנו מספר שינויים סטנדרטיים ולא מורכבים (למשל הוספת נקודות חשמל, הזזת נקודת ביוב וכו') אשר הוזמנו ובוצעו עם בניית הדירה כבר מזמן. עם הזמנת השינויים החתימו אותנו (באותיות הקטנות) על כך שמסירת הדירה יכולה להתעכב בעוד 7(!!!) שבועות בעקבות כך. דייר בבניין אמר לנו כי יש פרשנות משפטית לפיה אם השינויים שביקשנו הוזמנו ובוצעו כבר מזמן הקבלן אינו יכול לאחר בשבעת השבועות הנוספים וצריך לשלם לנו שכ"ד עבור התקופה החל מ 20.8 מה הפרקטיקה המקובלת? האם יש בסיס לתביעת תשלום מהקבלן?

    • קבלן מאחר במסירה
      עו"ד טל פינק שליש | 10/09/2011 09:01

      יש לבחון מהם השינויים אותם ביקשתם. מחד, ככל והשינויים שביקשתם הינם סטנדרטיים ונעשו טרם ביצוע העבודה - הרי שאין מקום לאיחור. עם זאת, עצם העובדה שאתה מציין שהקבלן החתים אתכם, עם בקשת השינויים, על הסכמה להארכת המועד למסירה, יכולה לשמש לזכותו של הקבלן. יש לבחון את החוזה מחד ואת השינויים שנדרשו על ידך מנגד על מנת לדעת את התשובה המדוייקת. מציעה שבכל מקרה תפנה את שאלתך לפורום מקרקעין. טל פינק שליש, עו"ד מנהלת הפורום