זימון עדים

  • זימון עדים - שאלה פרוצדורלית
    אריק | 01/09/2011 15:43

    מבחינת ההזמנות לעדים מה נדרש לעשות: האם זה נכון שזולת עד מומחה מטעם בית המשפט, אינני נדרש כבעל דין לציין במסגרת בקשה לזימון עדים לדיון ההוכחות, את פרטיי העדים שהינם בעל דין שכנגד ו/או עד שהגיש תצהיר עדות ראשית מטעמו של בעל הדין שכנגד?

    • זימון עדים
      עו"ד ל. פרמינגר | 01/09/2011 17:04

      בבקשה לזימון עדים אתה נדרש לזמן עדים מטעמך אשר מסרו או שאינם מוכנים למסור תצהיר עבורך. עדים של הצד שכנגד - ניתן לחקור אותם בחקירה נגדית כך שאין לך צורך לזמן אותם לדיון כי הם כבר זומנו על ידי הצד השני. בעל דין, מטבע הדברים, מוסר תצהיר במסגרת הליך אזרחי, ומשכך אתה גם יכול לחקור אותו על כך בחקירה נגדית כך שאין סיבה לזמנו למתן עדות. בהצלחה!

      • תודה רבה עו"ד פרמינגר. רק עוד שאלה אחת קטנה ברשותך
        אריק | 01/09/2011 17:52

        במידה והעד מטעמי הגיש תצהיר עדות ראשית הרי שגם הוא ממילא נדרש להתייצב לדיון. האם בכל זאת הדבר מצריך ממני (מאחר והוא עד מטעמי) לציין את שמו בבקשה לזימון עדים ולשלוח לו הזמנה לדיון?

        • הזמנת עדים
          עו"ד טל פינק שליש | 04/09/2011 09:02

          עד שהגיש תצהיר עדות ראשית אין צורך להגיש בקשה להזמנתו. טל פינק שליש, עו"ד מנהלת הפורום

          • עד שהגיש תצהיר עדות ראשית אין צורך להגיש בקשה להזמנתו - האם נוהל זה בתוקף?
            יהודית | 14/12/2013 22:19

            האם עד שהגיש תצהיר עדות ראשית חייב להתייצב לחקירה נגדית ללא הזמנה?
            האם יש צורך להגיש בקשה להזמנת עד מטעם הצד שכנגד שנתן תצהיר או עלי לבקש מהשופט שהצד שכנגד ידאג להבאת העד לחקירה נגדית?

            • זימון עד שהצד שכנגד הזכיר בתביעתו אך לא מביא כעד
              גיל | 06/03/2014 19:13

              כיצד עלי לזמן עד שמוזכר בתביעה נגדי , אך לא נתן תצהיר לצד שכנגד, והוא מסרב לתת לו תצהיר או שלא התבקש.
              האם עלי לפנות אליו ולומר לו שיעלה בתצהיר את מה שנכתב בתביעה כדי שאוכל לחקור? האם מספיק שהוא יסרב לי בטלפון או לא יענה לפניה בכתב כדי שאפנה לבית המשפט?
              האם אני יכול לזמן לעדות את ב"כ הצד שכנגד הקודם , שהתחלף, והיום כבר אינו מייצג אותו? וגם כאן לבקש ראשית תצהיר, לפני פניה לבית המשפט לזמן אותם?

          • האם עד המגיש תצהיר בתביעה קטנה חייב להתייצב לדיון?  לת
            רון | 25/01/2015 08:50