המשטרה מסרבת להעביר חומר חקירה

  • האם אפשר להגיש תביעת "עשה" לבית משפט לתביעות קטנות
    אלי | 17/08/2011 16:54

    שלוםתלונת שוא שהוגשה נגדי במשטרה כללה גם דיסק תמונות שצולמו בסתר. בינתים התיק נסגר מחוסר אשמה אך המשטרה מסרבת בכל תוקף להעביר אלי את אותו הדיסק. היות שאין לי כסף לעורך דין, שאלתי היא האם ניתן להגיש תביעה בבית הדין לתביעות קטנות נגד המשטרה על מנת שיורו להם לנמק מדוע הם מסרבים או לחילופין למסור לי את אותו הדיסק. אם לא, האם  להגיש לבית משפט השלום והאם אפשרי ללא עורך דין.

    • המשטרה מסרבת להעביר חומר חקירה
      עו"ד טל פינק שליש | 17/08/2011 19:16

      בבית המשפט לתביעות קטנות ניתן להגיש תביעות כספיות ולא בקשות לצו "עשה". מובן שאתה יכול להגיש את הבקשה לבית המשפט האזרחי. ככלל, ככל ותיק החקירה הסתיים, אתה זכאי לקבל את מלוא חומר החקירה. על כן, עליך לבדוק מדוע המשטרה מסרבת להעביר לידיך את הדיסק - האם היא טוענת שזה חומר חסוי? האם ניסית לפנות לקצין הממונה ו/או מפקד המרחב טרם פניה לערכאות המשפטיות? טל פינק שליש, עו"ד מנהלת הפורום

      • חומר החקירה הועבר פרט לדיסק
        אלי | 17/08/2011 19:43

        לאחר שהתיק נסגר מחוסר ראיות ביקשתי בעצמי וקיבלתי את חומר החקירה פרט לדיסק. משום מה, קצין החקירות אמר שהוא אינו מוסמך לכך! חבר שלי שהוא עורך דין כתב מכתב בקש לאותו קצין חקירות. בינתים התיק נסגר באין אשמה ותשובת קצין החקירות הייתה שעתה כשאין אשמה אין צורך בדיסק. העניין די תמוה.לפי עצתך אפנה בכתב למפקד המרחב. תודה רבה.