אסור להגיש מעל 5 תביעות בשנה בתביעות קטנות

  • הגשת תביעה בתביעות קטנות
    גל | 10/07/2011 10:16

    האם כשכתוב שלא ניתן להגיש יותר מ 5 תביעות באותה השנה הכוונה ש"הולכים" שנה אחורה או שמדובר באותה השנה (למשל, אם עכשיו שנת 2011 אז מתחילת 2011 לא הגשתי יותר מ 5 תביעות)? תודה.

    • אסור להגיש מעל 5 תביעות בשנה בתביעות קטנות
      עו"ד טל פינק שליש | 14/07/2011 09:59

      בודקים שנה קלנדרית (שנת 2011). טל פינק שליש, עו"ד מנהלת הפורום

    • ניתן להגיש יותר מחמש תביעות
      עופר בן אברהם | 14/07/2011 20:05

      אבל בית המשפט רשאי (לא חייב) לא לדון בתביעה או בתביעה-שכנגד ולהעבירן לבית משפט שלום, אם ראה שהדיון בבית משפט לתביעות קטנות אינו מתאים להן, או אם ראה שהתביעה הוגשה בידי תובע, שכבר הגיש באותה שנה באותו בית משפט יותר מחמש תביעות (כלומר: אם התובע כבר הגיש לפני אותה תביעה, שבית המשפט שוקל אם להעבירה, לפחות שש תביעות). ראה סעיף 60 (ב) לחוק בתי המשפט [נוסח משולב]). הטענה, שהחוק מגביל לחמש את מספר התביעות הקטנות שרשאי תובע להגיש באותה שנה באותו בית משפט, אמנם נפוצה ומקובלת, אך אינה מתיישבת עם החוק כלשונו (וכבר הבעתי את דעתי זו לפני כמה שנים בפורום אחר).

      • תביעות קטנות
        אלוני | 11/11/2014 13:15

        האם כשאומרים 5 תביעות לבית משפט "זה" הכוונה לבית משפט לתביעות קטנות באופן כללי או שמותר להגיש באותה השנה למשל 5 תביעות בת"א ועוד 5 תביעות בחיפה ועוד 5 תביעות בירושלים  וכן הלאה ?