מה משמעות מינוי מומחה מטעם בית המשפט

  • תביעה בבית דין לעבודה
    שלומי | 09/07/2011 20:24

    שלום רב!אני מנהל תביעה נגד ביטוח לאומי בנושא תאונת עבודה.לפני כמה ימים היה לי דיון שניקרא דיון הוכחות ששם היו 2 גירסאות לשופט והוא החליט שגירסתי יותר אמינה בכך שמינה רופא מטעמו לקבל חוות דעת רפואית שיקשור בין האירוע בעבודה לבן מה שקרה לי.אני הבאתי חוות דעת של רופא בכיר שבית המישפט לא מכיר בחוות דעת זו .למה שילמתי אלפי שקלים אני לא מבין למה?האים הרופא מטעם בית המישפט מקבל את כל החומר כולל החוות דעת שצירפתי לתביעה?ומה קורה אחרי שלב זה האים יהיה פסק דין בדיון או שהשופט מכאן מחליט בעצמו?והאים וכאשר החוות דעת נוגדת את חוות דעתי מה אני אמור לעשות בנושא?בתודה מראש על תשובתכם שלומי

    • מה משמעות מינוי מומחה מטעם בית המשפט
      עו"ד טל פינק שליש | 14/07/2011 09:59

      בית המשפט אינו גורם רפואי מקצועי, ואין באפשרותו להכריע בשאלות מקצועיות. על כן, תפקידו של מומחה מטעם בית המשפט, הינו "לעשות לשופט סדר" ולשקף את המצב הרפואי האובייקטיבי- לא כפי שהמומחה מטעמך - אשר קיבל ממך שכר, שיקף, אלא באופן נייטרלי לחלוטין. בדרך כלל מורה בית המשפט לצדדים להעביר למומחה את כל המסמכים הרלוונטיים שיש להם - וחוות הדעת של המומחה מטעמך הינה אחת מהם. לאחר הגשת חוות הדעת של המומחה, הצדדים רשאים לשלוח למומחה שאלות הבהרה/לבקש לחקור אותו על עדותו, ובדרך זאת לקעקע את חוות הדעת, אם היא נוגדת את עמדתך. טל פינק שליש, עו"ד מנהלת הפורום