השופט לא נותן פסק דין

  • שאלה
    שאול | 22/06/2011 12:29

    שלום, אשמח לשמוע דעתכם בסוף ינואר 2011 הוגשו סיכומים בהליך (עת"מ). מאז אין החלטה בתיק. לפני כחודש הגשתי בקשה למתן החלטה. ועדיין אין החלטה. מה ניתן עוד לעשות מבלי לגרום לי נזק (החלטה שתבטא כעס על עצם הבקשה למתן החלטה). תודה

    • השופט לא נותן פסק דין
      עו"ד טל פינק שליש | 23/06/2011 10:58

      אם כבר הגשת בקשה למתן החלטה - לא הייתי מגישה עוד בקשה בשלב זה, במיוחד שאנחנו עומדים בפתח הפגרה. תנסה זמן מה לאחר הפגרה, ככל ופסק הדין לא יינתן במהלכה. טל פינק שליש, עו"ד מנהלת הפורום

      • הפגרה היא בעוד כחודש
        שאול | 23/06/2011 12:03

        ואני די מסופק אם הפגרה רלוונטית שהרי הוא יכול לתת החלטה/פסק דין תוך רבע שעה. הוא גם לא התייחס לבקשה למתן פסק דין קל וחומר לא בתיק העיקרי. השאלה היא מה יכולה להיות הסיבה? אין כאן שום דבר דרמטי. בסה"כ עתירה במסגרת חוק חופש המידע, א"כ במהלכה עלתה שאלה של סמכות.

        • השופט לא פוסק למרות שעברו חודשים
          עו"ד טל פינק שליש | 23/06/2011 12:19

          אני בספק אם קיימת סיבה מהותית כלשהי, למעט הלחץ עבודה של השופטים.... לפעמים קורה שתיק מסויים "נופל בין הכיסאות", אבל אם כבר הגשת בקשה אחת למתן החלטה, זה אמור להזיז את העניינים...

          • תודה. אך להערכתי יש סיבה מהותית - שאלת הסמכות
            שאול | 23/06/2011 13:22

            מדובר בתסבוכת משפטית של בית משפט לעניינים מקומיים בשומרון שנדרש לדון בעתירה מנהלית לפי חוק חופש המידע. אין כאן שאלה של עומס או נפילה בין הכסאות. השופט לדעתי מחכה שארים ידיים ואחסוך ממנו את הצורך להכריע בסוגיה שכנראה הוא מתקשה להכריע בה. על כל פנים, תודה על גילוי רצון טוב.