רשות להתגונן שניתנה ותביעה בסדר דין מהיר

  • בקשת רשות להתגונן שהתקבלה
    ידין | 15/06/2011 12:42

    שלום רב הגשתי צ'ק לביצוע בהוצל"פ, החייבת הגישה התנגדות וניתנה לה רשות להתגונן. הרשם קבע כי הצדדים יסבו את כתבי הטענות בהתאם להוראות פרק ט"ז1 לתקסד"א. 1. האם אני צריך להגיש כתב תביעה בסדר דין מהיר עם תצהיר ומסמכים? 2. האם כאשר הנתבעת תגיש את כתב ההגנה היא תוכל להעלות טענות שלא עלו בתצהיר של ההתנגדות? 3. תוך כמה זמן עלי להגיש את כתב התביעה לבית המשפט בהתחשב שהדיון בהתנגדות ווהחלטה לקבלה ניתנה היום 15/6/2011 4. אין אני יכול לצרף נתבע נוסף להליך. במהלך הדיון הרשם רמז לי שיש לצרף צד נוסף להליך

    • רשות להתגונן שניתנה ותביעה בסדר דין מהיר
      עו"ד טל פינק שליש | 19/06/2011 09:00

      1. התשובה חיובית - עליך להגיש תביעה בצירוף כל המסמכים, תצהיר וכיוצא בזה. 2. יש לבחון את ההחלטה בבקשת הרשות להתגונן. הטענות שתוכל להעלות הן במסגרת הרשות להתגונן שניתנה לנתבעת. 3. התביעה תוגש בתוך 30 ימים מהיום שההחלטה התקבלה בידיך (דהיינו 5.7.2011). 4. ניתן לצרף לכתב התביעה בקשה להגשת הודעת צד ג', ובית המשפט יכריע אם הוא מאשר או לא. טל פינק שליש, עו"ד מנהלת הפורום

      • שאלה לעו"ד טל פינק שליש
        ידין | 20/06/2011 13:39

        טל שלום רב, תודה על המענה המהיר. בהמשך למענה יש לי שאלה. 1. בתשובה 4 את כותבת כי התובע יכול להגיש הודעת צד ג. לפי מה שאני קורא באינטרנט רק נתבע יכול להגיש הודעת צד ג, האם זה נכון? ואם לא, באיזו טענה יכול התובע להגיש הודעת צד? (דוגמה קצרה אם אפשר) תודה מראש והמשך יום נעים

        • צירוף נתבע לתביעה בסדר דין מהיר
          עו"ד טל פינק שליש | 21/06/2011 10:40

          אתה צודק, טעות שלי.. תובע לא יכול להגיש הודעת צד ג'. עליך להגיש לבית המשפט בקשה לצירוף נתבע בצירוף הנימוקים לצירוף. טל פינק שליש, עו"ד מנהלת הפורום