העברת הליך מתביעות קטנות לבין משפט שלום

  • העברת תביעה שהוגשה בתביעות קטנות לבי"מ שלום
    רחל | 11/06/2011 21:10

    ברצוני להעביר תביעה שהגשתי בבית משפט לתביעות קטנות לבית משפט השלום.בגלל חשש להתישנות ,אני לא רוצה למחוק את התביעה ולבגיש מחדש בשלום,אני רוצה שבית המשפט יעביר את התביעה בעצמו.בנוסף אני רוצה לאחד אותה עם תביעה דומה נגד אותם נתבעים שהוגשה בתביעות קטנות.איך אני מבצעת את הפרוצדורה למי אני פונה?

    • העברת הליך מתביעות קטנות לבין משפט שלום
      עו"ד טל פינק שליש | 12/06/2011 15:55

      איחוד תביעות שהוגשו בבית המשפט לתביעות קטנות עליך להגיש, באחד התיקים, לבית המשפט (ככל ומדובר באותו בית משפט). לעניין העברת תביעה מבית המשפט לתביעות קטנות לבית משפט השלום, החוק (והוראת הנציבה על תלונות שופטים) קובעים כי העברת הליך כזה, ביוזמת בית המשפט, תיעשה רק במקרים בהם מדובר בעניין "עקרוני, מורכב או בעל חשיבות". לשיטתי, אין בכך שאתה רוצה להימנע מהתיישנות כדי לגרום לבית המשפט להעביר. אתה רשאי למחוק את התביעה ולהגישה מחדש. טל פינק שליש, עו"ד מנהלת הפורום

      • תודה :)  לת
        אור | 13/06/2011 00:10