וכמובן יש לזכור שהנתבע בשני המקרים הוא זהה...

  • שאלה קשה
    ג'ון | 31/05/2011 11:15

    ידוע שכיום כלל השתק הפלוגתא תופס גם במקרה של בימ"ש לתביעות קטנות. לעומת זאת אין התייחסות האם הכלל יהיה תקף גם כאשר התובע בתביעה הרגילה אינו התובע שבתביעה הקטנה? במקרה כזה ישנן שתי הרחבות - גם קיבלנו מעשה בי"ד של תביעה קטנה, וגם כשמדובר בתובע אחר. אין על כך התייחסות בפסיקה (עד כמה שידוע לי) או בספרה של זלצמן. אשמח לתגובות

    • וכמובן יש לזכור שהנתבע בשני המקרים הוא זהה...
      ג'ון | 31/05/2011 11:19

      ולא הוא שבחר את מקום ההתדיינות בתביעה הראשונה להתברר בתביעות קטנות

      • דיון בנושא שהוכרע בעבר - אבל על ידי בעלי דין אחרים
        עו"ד טל פינק שליש | 03/06/2011 00:14

        בספרו של השופט בדימוס קדמי, על הראיות, מהדורה שניה, יש התייחסות לנושא ונקבע כי ההשתק חל לגבי "בעלי הידן וחליפיהם". כמו כן, המבחנים נקבעו בעא 6805/99, תלמוד תורה. טל פינק שליש, עו"ד מנהלת הפורום