לא יכול להגיע ולהעיד

  • זימון למשפט
    ארנון | 23/05/2011 10:50

    שלום רב, בשנת 2008 הייתי מעורב בתאונת דרכים. מכיוון שהייתי מבטוח בביטוח מקיף שילמתי את עלות ההשתתפות העצמית ורכבי תוקן. לאחר כשנה וחצי קיבלתי כתב תביעה בדואר , מחברת הביטוח בה הייתי מבטוח , בנוגע לתאונה - כנראה כי הצד השני המעורב מסרב לשלם. לפני כחודש קיבלתי זימון מבית משפט לבוא להעיד במשפט הנ"ל. יש לי שתי שאלות בנוגע לאמור : 1. במידה והייתי מבטוח (ביטוח מקיף כולל צד ג' ) ושילמתי לחברת ביטוח השתתפות עצמית בגין התאונה האם בית המשפט יכול לחייב אותי בתשלום נוסף ? 2. לפני כחצי שנה עזבתי את הארץ ואני עובד ומתגורר בחו"ל אצל מעסיק זר. מסיבה זו לא אהיה בארץ בתאריך המשפט . האם אי התייצבותי למשפט מהווה בעיה ? חשוב לי לציין שהזימון נשלח (כנראה) בדואר רשום אותו לא לקחתי (מן הסתם כי אני לא בארץ). אני חייב לציין שלמרות שאני לא מתגורר בישראל אני מתכוון להגיע פעם בשנה לביקור מולדת ואני לא רוצה בעיות בכניסה / יציאה מהארץ ? תודה ארנון

    • לא יכול להגיע ולהעיד
      עו"ד טל פינק שליש | 26/05/2011 14:13

      משאלתך אני מבינה שזומנת להעיד בבית המשפט, ואינך נתבע בהליך. מכאן, שלא ניתן לחייב אותך בסכומים נוספים בהליך זה. במידה ואינך יכול להגיע לעדות, הייתי מציעה לך לפנות לצד אשר זימן אותך להעיד ולעדכן אותו. בעיקרון ניתן להוציא צו הבאה כנגד צד אשר אינו מעיד.