הפחתת תשלום חודשי בפשיטת רגל

  • בבעיה
    מירב | 21/05/2011 08:01

    שלום רב, אני אם חד הורית שנמצאת בפשיטת רגל שלא באשמתי. נקלעתי לחובות עקב אי תשלום מזונות. אני מגישה כל חודש דוחות וגם תשלום. אבל אני מפרנסת יחידה וקשה לי לעמוד בתשלום החודשי. אני ובני חיים מ- 3000 ש"ח כל החודש. מה עליי לעשות? וגם יש לי דיון בפשיטת הרגל (דיון שני) ואני לא יכולה להגיע מסיבות בריאותיות (החודש פעמיים במוקד חירום ומשם לבית חולים לטיפולים). האם ניתן לבקש דחייה של הדיון? בבקשה עיזרו לי מה עליי לעשות. יש לציין שבנתיים הוגשה תביעה לגרוש שלא משלם מזונות. מיואשת ולא יודעת מה אוכל לעשות גם מבחינה כלכלית וגם בריאותית. תודה למשיבים המקצועיים

    • הפחתת תשלום חודשי בפשיטת רגל
      עו"ד טל פינק שליש | 21/05/2011 23:39

      יש מספר נקודות מאוד מהותיות שעליך לבדוק - 1. נקיטת הליכי הוצאה לפועל נגד הגרוש שלך. 2. במידה והגרוש שלך לא משלם מזונות - את זכאית לקבל אותם ישירות מהביטוח הלאומי. 3. אני לא יודעת מה התשלום החודשי שנקבע לך, אבל בשלב הראשון הייתי מנסה להגיש בקשה להפחתת התשלום החודשי. לעניין דחיית מועד הדיון - את רשאית להגיש בקשה. לסיכום, חשוב מאוד שתהיי מלווה בעורך דין לאורך כל התהליך מאחר ומעורבים כאן מספר היבטים משפטיים מהותיים. אם אינך יכולה להרשות לעצמך, גשי ללשכה לסיוע משפטי ותראי אם את עומדת בקריטריונים שלהם. טל פינק שליש, עו"ד מנהלת הפורום במידה והגרוש שלך לא משלם את המזונות, את זכאית לקבל אותם מהביטוח הלאומי ישירות.