רק לידיעתך יש מקרים שעו"ד לא אמין מוכר

  • השופט טועה ומסתמך על מידע שגוי
    יריב | 11/05/2011 16:49

    לעו"ד שלום רב ראשית תודה על פעילות הפורום. ג,א,נ - השופט החליט ונתן פסק דין בהעדרי. אני לא ידעתי בכלל על מועד הדיון בתיק לא הודיעו לי מבית המשפט - גם לא מצד העורך דין שלי. רק ב"כ הנתבעת היה ונכח בדיון בבית משפט, כשבמקביל הודיעו לי שהעו"ד "שלי" מבקש להשתחרר מייצוגו בתיק.((?)) (קשה לי להאמין שחלילה יש קשר בין הזיגזוג של העו"ד להתרחשויות ) 1. כיצד לב"כ הנתבעת נודע על מועד הדיון, מי אחראי להודיע ? 2. האם אני יכול לראות את מכתב ההודעה שהועבר לב"כ הנתבעת ? 3. מה ההליך מול בית משפט שעל העו"ד לבצע לשחרורו מייצוגו בתיק? 4. השופט החליט וקבע בהעדרי לשלם הוצאות בסך 2500 שח מה ההליך לביטול ההחלטה,.ולהצגת עמדתי בפני השופט ? 5. כיצד אני יכול להוכיח שבאמת לא ידעתי על מועד הדיון ? 6. איך מנסחים פנייה לשופט, מה לפני מה, בית משפט, כבודו ? -------------------------- בתודה מראש בכבוד רב יריב

    • רק לידיעתך יש מקרים שעו"ד לא אמין מוכר
      נחנלח | 11/05/2011 17:32

      פשוט לבדוק

    • ביטול פסק דין בהיעדר הגנה
      עו"ד טל פינק שליש | 12/05/2011 07:46

      עליך לבדוק מול עורך דינך מה היתה השתלשלות האירועים, לרבות השאלה המהותית, האם הודע לו על מועד הדיון. בית המשפט הוא זה אשר מודיע לצדדים על מועדי הדיונים. אדם אשר מיוצג, בא כוחו יקבל את ההודעה. על מנת להשתחרר מייצוג, על עורך הדין להגיש בקשה מתאימה לבית המשפט. הינך רשאי לגשת לבית המשפט ולבקש לעיין בתיק. לאחר שיהיו בידיך מלוא המסמכים, ובהקדם האפשרי, יש להגיש בקשה לביטול החלטה לבית המשפט, בהסתמך על כך שלא ידעת על הדיון ולא הודע לך עליו. במסגרת הבקשה, תעתור לביטול הוצאות (רצוי שתקבל את הסכמת הצד השני לכך).