שכר טרחת מומחה

  • מינוי מומחה על ידי בית המשפט
    אורית | 05/05/2011 17:53

    במסגרת סכסוך ירושה בין האחים הציעה השופטת לצדדים פשרה ולכן היא כתבה החלטה בה מינתה שמאי מקרקעין מומחה מטעם בית המשפט.את שכר הטירחה קבעה שישולם על ידי הצדדים. האם השופטת יודעת את גובה שכר הטירחה של המומחה לפי מה שמונח לפניה כי התברר שהוא מעוניין במחיר כ-10000 שח שזה נראה גבוה מדי...?האם יש פיקוח על המחיר או שכל מומחה יכול להפקיע מחיר..? כרגע המצב הוא שחלק מהצדדים לא מוכנים לשלם סכום כזה. כאמור כל תשלום שכר הטירחה מחולק ל-4 אחים יורשים. תודה לעונים

    • שכר טרחת מומחה
      עו"ד טל פינק שליש | 05/05/2011 18:34

      אין פיקוח על שכר המומחים וכל מומחה יכול לקבוע לעצמו את השכר המבוקש. ככל ושכר הטרחה נראה לכם גבוה מדי, אתם רשאים לפנות לבית המשפט בבקשה מתאימה - טרם ביצוע חוות הדעת. במידה וחלק מהיורשים לא יסכימו לשלם את הסכום, יש להניח כי לאחר זמן מה יפנה המומחה בבקשה למתן הוראות לבית המשפט.