הסכם שכ"ט מול עו"ד

  • עו"ד שלא החתים אותנו על הסכם שכ"ט
    מבקשת חוו"ד | 13/04/2011 18:29

    שלום רב, בהליך משפטי שניהלנו ייצג אותנו עו"ד, שלא החתים אותנו על הסכם שכ"ט- הוא שלח לנו טיוטה במייל ואנו לא הסכמנו לגובה שכ"ט שביקש, אך דרש וקיבל מזומן בסך 10 א' ש"ח, ולאחר כשנה שוב דרש וקיבל תשלום של כ 4.5 א' ש"ח, וכל אותו זמן לא החתים אותנו על הסכם שכ"ט אך בע"פ שוב ושוב שב ואמר שהוא לא דורש תשלום נוסף בגלל שהוא רואה את הפוטנציאל של ההצלחה בתיק ביחס ללקוחות נוספים שיגיעו אליו בעקבות התיק הזה.במהלך התקופה הוא התרשל בניהול התיק, לא השיב לפניות שלנו אליו וכו',אפילו ספגנו הערות מהשופט שדן בתיק , ולפני 3 ימים,כחודש לאחר שהתקבלה החלטה בתיק, נדהמנו לראות מכתב ממנו שבו הוא דורש מאיתנו סכום של 10 א' ש"ח!!! שאלתי היא כיצד ומה עלינו לעשות לאור העובדה שהוא לא אדם אמין (אחרת לא היה נוהג כפי שנוהג),ואנו מרגישים אובדי עצות, הוא הרי עו"ד עם משאבים אינסופיים ולנו אין מושג מה לעשות- נודה לחוו"ד, תודה רבה וסליחה על אורך ההודעה.

    • הסכם שכ"ט מול עו"ד
      עו"ד ל. פרמינגר | 16/04/2011 07:38

      ראשית בפורום זה לא נותנים חוו"ד לגבי מקרים ספציפיים וכדאי לך להיוועץ עם עו"ד ולהציג בפניו את המקרה בצורה מפורטת. באופן כללי בכדי לגבות שכ"ט יש צורך בהסכם שכ"ט בכתב אם אין כזה הנטל על עו"ד להראות שאכן הסכומים שהוא דורש תואמים את ההסכמות ביניכם. אני מציע שבמידה ואתם מעוניינים להחליף עו"ד, תגיעו להסדר עם עו"ד הקודם לגבי ההליך עד למועד זה ותקחו את התיק לעו"ד אחר. לידיעתך, במידה ויש מחלוקת ביחס לשכ"ט, על פי החוק עו"ד יכול לעכב את התיק תחת ידו ולא לשחרר אותו אך הוא יהיה חייב להגיש בתוך 3 חודשים תביעה בגין שכר טרחתו. בהצלחה.