מסירת כתב התביעה

  • שליחת כתב תביעה לנתבעים ע"י בית המשפט
    עילום שם | 09/04/2011 15:57

    במידה והנתבע טוען כי קיבל את כתב התביעה באיחור, איך יתכן כזה דבר, האם בית המשפט (מדובר בבית דין לעבודה) לא מחוייב לשלוח ברשום? האם דואר רשום שלא מוציאים אותו לא נחשב כדואר שהתקבל לאחר שלושה ימים? (לנתבע יש אינטרס לא לקבל את התביעה) . מה הם ההוראות/ החוקים? איך אני יכול לברר מה באמת קרה ומדוע הנתבע לא קיבל בזמן. מודה מראש

    • מסירת כתב התביעה
      עו"ד ל. פרמינגר | 09/04/2011 20:52

      כדי לברר מה קרה, צריך לפנות למזכירות בית הדין ולברר כיצד נשלח כתב התביעה לנתבע ומה עלה בגורלו. כתב תביעה חייב להיות מומצא לנתבע גופו ועל כן במידה הנתבע טרם הציג לבית הדין כתובת למסירת כתבי בי-דין יש חובה למסור לו את כתב התביעה באופן אישי גם אם הדואר הרשום חזר.

      • שליחת כתב תביעה לנתבעים ע"י בית המשפט
        עילום שם (עזרה לבן מ | 10/04/2011 22:11

        תודה. לאחר בירור התברר שבית הדין שלח לנתבע בדואר רשום יום לאחר שהוקלד, אך בפועל אישור מסירת הרשום נחתם בחותמת התקבל ע"י החברה (שהיא הנתבע) רק אחרי מעל לשבועיים מיום שליחת הרשום. בנוסף הנתבע טוען שקיבל לידיו רק ב_____ וזוקף את זה לזכותו, ומבקש מבית המשפט ארכה משמעותית לכתב ההגנה בגלל שקיבל מאוחר. האם זה תקין? מה ניתן לטעון כנגד על מנת שלא יאשרו לו ארכה?

        • מועד להגשת כתב הגנה
          עו"ד ל. פרמינגר | 16/04/2011 07:56

          המועד הוא מיום קבלת כתב התביעה אצל החברה בפועל משמע היום בו הם חתמו על אישור המסירה.