סמכות שיפוט מקומית היכן ?

  • נתבעתי ע"י חברת אורנג'
    דנית | 27/03/2011 13:21

    לפני כשנה התנתקתי מחברת אורנג' ועברתי למפעיל אחר, עד למועד הניתוק שילמתי כסדרם את כל החשבונות, כעת הגישה אורנג' תביעה על סכום קצוב בגין ערך שיורי של המכשירים וכן עבור הפסקת השירות לפני תום תקופת ההתחייבות, סכום התביעה מופרך ועומד על סך של כ 25,000 ש"ח. השאלה העיקרית שלי כעת היא האם אורנג' היתה רשאית להגיש את התביעה ללשכת ההוצאה לפועל בתל אביב, שכן העיסקה נעשתה בבאר שבע, והאם אני רשאית לערער על הסמכות המקומית, ולחילופין האם אני רשאית להגיש התנגדות בלשכת ההוצל"פ בבאר שבע ולצרף בקשה מתאימה.

    • סמכות שיפוט מקומית היכן ?
      עו"ד ל. פרמינגר | 27/03/2011 16:14

      אורנג' יכולה הייתה להגיש את התביעה בלשכת ההוצל"פ בתל אביב אבל את יכולה כבר בהתחלה להגיש את התנגדות בהוצל"פ ב"ש והרשם יהיה חייב להעביר את התיק לשם. בהחלטה מיום 19.7.09 של בימ"ש מחוזי ירושלים בר"ע 975/09 טכנוקרייט (1992) בע"מ נ' כ.ס.מ הנדסה ובניין בע"מ נקבע כי : לרשם ההוצאה לפועל אין כל שיקול דעת לקבוע לאיזה בית משפט נתונה סמכות מקומית (והרשם חייב להעביר ההתנגדות לביהמ"ש שלייד לשכת ההוצאה לפועל שבו בחר החייב להגיש התנגדותו), כי חייב (נתבע) שמעוניין שהתנגדותו לתביעה תידון בבית משפט שונה מזה המצוי לייד לשכת ההוצאה לפועל שבה נפתח תיק ההוצאה לפועל צריך להגיש את ההתנגדות ללשכה שלייד בית המשפט השונה, שאחרת ייחשב החייב כמוחל על טענתו בעניין הסמכות המקומית והוא יושתק מלטעון בעניין בבית המשפט.