החזרת מסמכים מאת עו"ד לאחר סיום התקשרות

  • התנהלות פסולה של עורכי דין
    balerina | 20/03/2011 15:37

    שלום רציתי לדעת מהם הנוהלים של לשכת עורכי הדין לגבי עורך דין שסיימתי איתו את ההתקשרות עקב הזנחה בטיפול בתיק שלי, היעלמות שיטתית מדאר אלקטרוני ששלחתי ומטלפונים.פניתי לעורך הדין שייצג אותי וביקשתי שיפסיק לטפל בי מהסיבות הרשומות כאן למעלה. שילמתי עד לשלב הזה מה שהתבקשתי ,הוא סירב להחזיר לי את המסמכים המשפטיים בו ביום וטען שהוא רוצה לצלם ולשלוח אלי את החומר, הוא הכין לי צילומים ,לא ידוע לי אם כל המסמכים צולמו, מה שכן הוא שלח העתקים מהמחשב ללא תאריכים של קבלה ומסירה לבית המשפט , וללא חותמות של בית המשפט חלקם המסמכים המקוריים, שלחתי לו מייל וביקשתי לקבל את המסמכים עם התאריכים והמסמכים המקוריים, כמובן שהם שוב התעלמו מהמייל , מה עלי לעשות ,ף מה הנוהלים אומרים , מה הוא חייב להחזיר לי אחרי שסיימתי איתו את ההתקשרות? קיבלתי ממנו מכתב שבו מצויין שאני מפסיקה איתו את ההתקשרות . תודה ויום מקסים

    • החזרת מסמכים מאת עו"ד לאחר סיום התקשרות
      עו"ד ל. פרמינגר | 20/03/2011 21:45

      הכלל- עם סיום ההתקשרות עם עו"ד עליו להשיב ללקוח את כל המסמכים הנמצאים בתיק משרדו ובעיקר את כל כתבי הטענות והתכתובות שהוגשו בתיק זה. יחד עם זאת, עו"ד יכול לעכב העברת מסמכים ללקוח במידה וקיים חוב אולם זאת עד 3 חודשים שלאחרם יהיה חייב להגיש תביעה כנגד הלקוח בגין אותו החוב. לא עשה כן, יחזיר את כל המסמכים ללקוח. במידה והדברים לא בוצעו בהתאם לדין ניתן לפנות לועדת האתיקה של לשכת עורכי הדין ולהגיש תלונה כנגד עו"ד בנושא. אני מבטיח שממכתביה של ועדת האתיקה עו"ד לא יתעלם.

      • תודה לך עו'ד פרמינגר
        balerina | 21/03/2011 04:30

        רציתי לחדד ,עורך הדין סירב לתת לי את כל החומר ביום בו בקשתי ממנו שלא ייצג אותי יותר, זאת משום חוסר הנגישות שלו אלי, לא מחזיר טלפונים, מתעלם מדאר אלקטרוני, בנוסף לכל הוא לא יכל להתמודד עם הסוגיה הסבוכה ובמקום לאמר לי שאינו מטפל בנושא המשיך והמשיך מבלי להביא לתוצאות , הוא צילם לי את המסמכים שהוא רצה, אין לי בשלב זה כל דרך לבדוק אם אכן כל המסמכים צולמו משום שהוא סירב לתת לי את התיקים כמו שהם, הבעייה היא שהוא שלח לי צילומים מהמחשב שאין בהם תאריכים ובנוסף גם חותמות בית המשפט שהתקבלו לא מופיעות, חלק מהמסמכים המקוריים ששלחתי לו נשארו אצלו והוא שלח לי העתקים, עלי להדגיש שאינני חייבת לו כסף נהפוך הוא שילמתי לו יותר ממה שהיה צריך והוא כמובן לא רוצה להשיב את כספי, כתבתי לו דאר אלקטרוני וביקשתי את המסמכים המקוריים והמסמכים עם החותמות והתאריכים,גם ביקשתי שיאשר את קבלת המייל, מיותר לציין שלא אישר את המכתב ולא השיב ולא שלח את המסמכים. יש ברשותי מכתב בו הוא מודיע שלפי בקשתי הוא מפסיק לטפל בתיק כך שאין ביננו שום חובות כספיים. לא ברור לי לשם מה עורך דין צריך לשמור חומר של לקוח ועוד החומר המקורי ועם חותמות ותאריכים. אודה להתייחסותך חג שמח

      • אודה להפנייה בחוק
        אלירן | 27/05/2015 22:15

        השאלה האם את כל המסמכים הוא חייב להחזיר. את אלו שהועברו לו ע"י הלקוח וגם את אלו שנוצרו אלו - המכתבים שכתב לחברת הביטוח, תחשיבי הנזק שהוא הכין וכו'