הבטחה בעל-פה

  • האם יכול לתבוע?
    אלון | 06/03/2011 07:57

    שלום לכולם, ברצוני לברר עניין שמפריע לי.
    אני מחפש דירות (2 חדרים) וראיתי דירה שהייתי מעוניין בה ואמרתי למשכיר שאני לוקח אותה, הוא שאל אותי אם מבחינתנו העניין סגור ואמרתי לו שכן והוא העביר את הדברים שלו לדירה אחרת (היה אמור לעזוב עוד שבוע את המקום) וגם לא הראה לאחרים, לאחר התלבטות רבה החלטתי שהתשלום על הדירה גדול עלי והחלטתי לרדת מהדירה ועידכנתי אותו אחרי יומיים (לא חתמתי על חוזה רק היה הבטחה בע"פ שאני לוקח את הדירה ) הוא כמובן כעס ואמר שאני לא בסדר ודרש שאפצה אותו 500 ש"ח על ההובלה ואם לא אז יהיה לי עניין איתו, אני יודע שהייתי לא בסדר אבל לא רציתי להכנס למשהו שאח"כ אצטער עליו וגם ההיגיון הבריא אומר לחכות עד אחרי חתימת חוזה שזה יהיה בטוח ואז להעביר את הדברים.האם הוא יכול לתבוע אותי על ההבטחה בע"פ ?

    • הבטחה בעל-פה
      עו"ד ש. בייזר | 06/03/2011 21:59

      שלום אלון, ניתן לכרות הסכמים בע"פ והם מחייבים לכל דבר ועניין. כלומר - אם סיכמתם בע"פ על כך שאתה שוכר את המקום (וסיכמתם את הפרטים המהותיים), יש להסכמה הזו תוקף מחייב. שי בייזר, עו"ד מנהל הפורום