פס"ד במשפט אזרחי

  • עזרה בבקשה
    יגאל | 03/03/2011 00:16

    שלום רב עברתי תאונה בה נגרמו לרכבי נזקי רכוש. הגשתי תביעה בתביעות קטנות כנגד הנהג הפוגע והשופטת בבית משפט לתביעות קטנות דחתה את תביעתי ובפסק הדין נכתב כי היא מאמינה לגרסת הנתבע כי אני האשם בתאונה. כעת הנתבע הגיש נגדי תביעה בסדר דין מהיר על הנזקים שנגרמו לרכבו ובכתב התביעה הוא כתב ואף צירף את פסק הדין של בית המשפט לתביעות קטנות. שאלתי היא האם פסק הדין של השופטת בו היא כתבה כי היא מאמינה לנתבע שאני אשם בתאונה - סותם את הגולל על סיכויי ההגנה שלי בתביעה שהוגשה נגדי בסדר דין מהיר או שיש דרך להתמודד עם ראיה זו בכתב ההגנה שלי? תודה רבה

    • פס"ד במשפט אזרחי
      ג'וניור | 03/03/2011 18:56

      שלום,פס"ד שניתן בהליך אזרחי לא יכול לשמש כראיה במשפט אזרחי אחר, שכן הדבר מהווה עדות מפי השמועה.העובדה שבתביעות קטנות תביעתך נדחתה, ממש לא סותמת את הגולל מבחינתך ועדיין יש בידך הסיכוי כי תביעתו תידחה.

    • פסק דין אזרחי כראיה בהליך אזרחי אחר
      עו"ד ל. פרמינגר | 05/03/2011 20:47

      פסק דין אזרחי שניתן בהליך אחד יכול לשמש כראיה בהליך אזרחי אחר אך איננו מחייב את בית המשפט שדן באותו הליך חדש. אולם ישנם חריגים ואחד מהם הוא שבמידה ומדובר באותם צדדים ובפסק הדין הראשון ישנן קביעות פוזיטיביות הנוגעות לשאלות עובדתיות שהיו במחלוקת שנקבעו באותו פסק דין ראשון וכיום מבוקש להכריע שוב באותן שאלות עובדתיות - לא ידון ביהמ"ש שוב באותן מחלוקות עובדתיות שהוכרעו כבר בהליך הראשון. זה נקרא השתק פלוגתא.