נוהלים חריגים לנכים - בית משפט

  • מי רשאי לקבוע נוהל חריג לנכה בנושא הגשת תביעות?
    נכה עם 100% אי כושר | 22/02/2011 19:26

    שלום רב, שאלתי היא שאלה מהותית בנושא הצדק במדינה. אני אדם שכרגע בלתי אפשרי מבחינתו להעביר מסמכים בדואר ובדואר רשום. ו/או להגיע לבית הדין האזורי לעבודה בת"א להגיש מסמכים. יש באפשרותי לשלוח דברי הנמצאים בתוך המחשב באמצעות הפקס המובנה במחשב. וכן לסרוק מסמכים למחשב. האם כתוצאה מכך שאין באפשרותי לשלוח מסמכים באמצעות הדואר שרחוק ממני במצבי, וכן אין לי שליחים לשלוח אותו וגם לא יכולת להדפיס את המסמכים פיזית בשל בעיות הדפסה במדפסת. האם בשל כך לא אוכל לתבוע? זה מקרה ייחודי ולא שכיח. בעבר, דבר התביעה יכל להיות מוגש על ידי הסיוע המשפטי (גם אם לא היה ניתן בסופו של דבר סיוע משפטי) ובכך היה יכול להיחסך הדבר הזה ממבקש הסיוע. כיום הבנתי מעובדת הסיוע המשפטי שמי שאמור להגיש את התביעה, הוא התובע בעצמו ולא הסיוע המשפטי. דבר שהופך את זכותי למשפט, לדבר שכרגע איננו אפשרי מבחינתי. הרי אם הדבר הוא נוהל ולא חוק הרי יש כאן לדעתי זכות של נשיאת בית הדין הארצי לעבודה ו/או נשיאת בית המשפט העליון לשנותו ולהוסיף סייגים שבמידה ואדם לא יכול בכל דרך אחרת להגיש את התביעה כמקרים חריגים יאופשר לו להגיש התביעה בפקס ו/או באמצעות הדוא"ל. כולי תקווה שבעתיד יוכלו לשלוח באמצעות הדוא"ל ו/או הפקס כתבי תביעה לכלל הציבור אך כרגע גם לנכים שעדיין אינם מיוצגים אין אפשרות לעשות זאת. בדבר זה אם היה לכלל האוכלוסיה יכלו לחסוך ניירת רבה מאוד, סכומי כסף לא מבוטלים לנכים ומועטי יכולת על משלוח בדואר רשום וכיוצ"ב. אני כמעט חסר כל וכרגע יש לי בחשבון הבנק 0 ש"ח חדשים, ומצבי הרפואי והנפשי לא תקין כלל ועיקר. נוהל של קבלת תביעה רק באמצעות משלוח בדואר רשום ו/או בהגעה פיזית ללא כל קשר וללא כל התחשבות למצבו הכלכלי והרפואי של התובע פוגעת בו (בי) בזכותי כאזרח שיש לו 100% אי כושר ובעל אמצעים דלים בלבד. מסוכסך עם משפחתו מזה זמן ממושך ולצאת מהבית במצבי ו/או לאתר מישהו שיצא מהבית עבורי, לאתר מקום שמחובר לאינטרנט שמחובר למדפסת שהמדפסת בו תקינה שיאפשר לי להדפיס בעלויות נמוכות מאוד (בשל מצבי הכלכלי), במדפסת שמדפיסה כראוי ולהדפיס בשלושה ו/או ארבעה העתיקים (שזה יצא לדעתי עשרות עד מאות דפים!), להחזיר לי את המסמכים לבית כדי שאסדר אותם, ואחרי זה לבקש מאדם זה ו/או אחר לשלוח עבורי זאת בדואר רשום את המסמכים לבית הדין האזורי לעבודה. כל זה שאני במצב לא תקין ואין לי חברים, ואין לי כל עזרה בנושא מבני משפחתי ולא רק זאת גם אמא שלי עברה צנתור שהסתבך והבנתי שהופנתה לטיפול נמרץ לב ומאז לא ראיתי אותה. כל זאת יכול להיחסך ממני ולמנוע ממני את המצב שלא רק שמצבי הרפואי לא תקין, גם להיכנס ללחץ נוסף בנושא (לא ישנתי כל הלילה בשל כך). יסייע לי אם יאשרו לי לשלוח את הדברים ישירות באמצעות פקס ולוודא הגעתו - מכשיר פקס, נגיש ועוזר לי לתקשר עם הרשויות השונות. כמו כן הדבר גם יכול לחסוך הרבה מאוד ניירת אם יישלח בדואר אלקטרוני. ויאשרו קבלתו. במידה והתשובה במקרה חריג כשלי לא יכולה להיענות בחיוב, אבקש שהדבר יועבר בבהילות לעיונה ולתשובתה הישירה של נשיאת בית המשפט העליון וכן נשיאת בית הדין האזורי לעבודה והנהלת בתי המשפט. כשאלה מהותית ובקשה מהותית בנושא של נכים ו/או הדורשים נכות שמצבם בכי רע ואין ביכולתם לבצע את הפעולות הכי קלות להגשת כתבי התביעה על פי הנהלים ו/או הדבר כמעט ובלתי אפשרי מבחינתם. דרך אחרת היא לאשר ולאפשר במקרים שכאלה לסיוע המשפטי הוא בעצמו להגיש את התביעות על העתקיהן (כמו שהיה בעבר) ולא לשלוח את התובע לעשות כן. אודה תגובתכם, וכיצד ניתן לתקוף החלטה שהגשת תביעות לבית הדין האזורי/הארצי לעבודה בעניינים נגד המוסד לביטוח לאומי ו/או אחר יהיו רק בדואר רשום או בהגעה פיזית לבית המשפט עצמו. ולא באמצעות פקס ו/או בדואר האלקטרוני. תודה רבה לתגובתכם ולהשקעת זמנכם בקריאה.

    • נוהלים חריגים לנכים - בית משפט
      עו"ד א. שרביט | 23/02/2011 11:21

      תפנה את שאלתך להנהלת בתי המשפט: http://elyon1.court.gov.il/heb/cv/fe_html_out/courts/details/1.htm