רשלנות רפואית תביעות קטנות

  • שלום!
    אביגדור | 20/02/2011 23:58

    בעקבות כאב בשן, רופא שיניים קבע שיש לבצע הקצעת שורשים בכל השיניים בטיפול פעם בשבוע למשך חודש כאשר כל פעם מטופל רבע משורת השיניים, ושולם דרך ויזה 1250 ש"ח (בחשבונית לא פורט הטיפול). על פי ברור שעשיתי מסתבר שבהקצעת שורשים חייב לבצע בהרדמה מאחר והטפול מלווה בכאב גדול כך שלא ניתן לבצע הקצעת שורש ללא הרדמה, מאחר והרופא צריך לחדור לעומק בן השן לחניכיים כדי לנקות את המקום. בפועל לא בוצעה הרדמה ונראה שהרופא "נקה" אבנית מהשיניים, שגם הוא מיותר מאחר ובצעתי נקוי אבנית לפני כחצי שנה. והחדיר חומר לתוך "כיס" השן הכואבת שאחרי טפול אחד היתה הטבה משמעותית מבחינת הכאבים ויכולת לשתות\לאכול כרגיל, ולא נראה שאני צריך בהמשך טפול. כך שלמעשה בפועל אני צריך לשלם רק עבור טיפול בשן הכואבת. ושאלותי הם: 1. האם הרופא על פי חוק חייב לפרט בחשבונית את הטיפול שמבצע?. 2. האם פניה לבית משפט לתביעות קטנות צריכה להיות מלווה בחוות דעת רפואית? ומה עלותה?. 3. האם יש גוף שאפשר לפנות אליו בתלונה נגד רופא שיניים?, ולפי ידיעתכם הגוף בודק תלונות ללא משוא פנים?. 4. האם ניתן לעצור את התשלום הנותר דרך ויזה בטענה של "כשל תמורה"?. 5. מה עלות של טפול בשן כמפורט לעיל?. תודה.

    • רשלנות רפואית תביעות קטנות
      עו"ד א. שרביט | 21/02/2011 14:07

      אביגדור, יש להפנות את השאלה לפורום רשלנות רפואית באתר.