תביעת ארנונה- סדר דין מקוצר

  • תביעה ארנונה
    צביה | 04/02/2011 16:31

    שלום רב,מזה זמן ממושך שאני מנהלת עם העירייה הליכים להנחה בארנונה. לאחרונה, מבלי שהוגיעו לי מראש, בלי מכתב התראה, שלחו לי תביעה בסדר דין מקוצר בלי שום מסמכים. רשום שם שהחובות שלי הם לשנת 2008 או 2009 ואני בכלל לא יודעת מה בדיוק החובות כי לא גרתי ב-2009 בדירה. כמו כן, אני לא חושבת שזה הוגן לחייב אותי בשכר טרחת עורך דין בלי ששלחו לי מכתב התראה לפחות. איך אני יכולה לראות בדיוק מה החובות שמיוחסים לי? האם העורך דין ייתן לי?

    • תביעת ארנונה- סדר דין מקוצר
      עו"ד ל. פרמינגר | 04/02/2011 17:15

      תפני בדחיפות לעו"ד של העירייה, בקשי ממנו את כל המסמכים והנספחים של התביעה (הוא חייב לתת לך אותם). בקשי ממנו לעכב את הגשת כתב ההגנה מטעמך עד לבירור הסוגיה - כמובן שבמידה והוא מסכים קבלי על כך אישור בכתב. אם הוא לא מסכים את תהיא חייבת להגיש כתב הגנה במועדים הקבועים בהזמנה לדין שהגיע אליך עם כתב התביעה או בקשה להארכת מועד להגשת כתב הגנה מבית המשפט. לאחר שהדברים יתבררו, תבדקי מה מצבך ומומלץ להתייעץ עם עו"ד. בהצלחה

      • תביעת ארנונה
        צביה | 05/02/2011 14:45

        אני מודה לך על תשובתך. כתב התביעה כבר הגיע אלי, זה דף אחד בלי שום נספחים. האם העו"ד של העירייה מחויבת להעביר לי את החומר שעליו מבססת העירייה את החוב? את החשבונות ארנונה?

        • גילוי מסמכים - הליכים מקדמיים
          עו"ד ל. פרמינגר | 05/02/2011 17:32

          ב"כ העירייה חייב להעביר אליך את כל החומר שצורף לכתב התביעה. יתר המסמכים שאת רוצה לקבל ואינם חלק מכתב התביעה, את צריכה לפנות אליו במסגרת הליכי גילוי מסמכים ואם הוא מסרב אז במסגרת פנייה לבית המשפט אשר יוציא תחת ידו צו רלבנטי.