שכחתי להוסיף משהו חשוב....

  • ריגול תעשייתי, ומה אני יכול לשות?
    גבי | 04/02/2011 16:12

    שלום רב, משנת 2002 עד 2006 העסקתי אצלי בחנות עובד, בחור צעיר נחמד ואמין שהתפקיד הראשוני שלו בעסק היה לשווק מוצר מסוים אצל קונים פוטנציאלים בעיר שבא ממוקמת החנות, העובד עשה את עבודתו לשביעות רצוני ולמעלה מזה. בשנת 2003 לאחר שסיים את המשימה הכנסתי אותו לעבוד בחנות בתור מנהל, אני רוצה לציין שלימים הפך הבחור לבן בית אצלי, והקשרים בינינו היו מעולים, בשלב מסוים אפילו הצעתי לו להיכנס שותף בחנות שלי אבל בשנת 2006 החליט הבחור לעזוב את עיר מגוריו ולעבור לעיר אחרת. למותר לציין שהעובד ידע הכל על העסק כולל פרטים חסויים (בלעדיות שהייתה לי בקניון). למרות זאת בשנת 2009 פתחה החברה בא הוא עובד בתור מנהל מותג, חנות בקניון שבו ממוקם העסק שלי, ותוך זמן קצר העסק שלי נסגר. 13 שנים עבדה החנות והצליחה, בשנת 2008 מחזור המכירות של החנות שלי היה כ 4.800.000 ש"ח לא כולל מע"מ, מתוך מחזור זה ס"ך המכירות של המוצר שקניתי מהחברה בא הועסק המנהל הקודם שלי היה 3.200.000 ש"ח, כ 60 אחוז בערך מכל המכירות שלי, הפגיעה הייתה אנושה, מ"ס חודשים לאחר מכן סגרתי את החנות תוך הפסדים עצומים. כמו כן שלושה חודשים לפני פתיחת החנות שלהם הגעתי יחד עם מנהלת החנות שלי לפגישה בחברה שלהם בת"א לצורך תאומים על שיפוץ שהייתי אמור לערוך למענם כי המוצרים שלהם תפסו חלק ניכר מהחנות שלי והיה צורך לארגן אותה מחדש, בכל מקרה המנהל הקודם שלי היה אמור להיות כמובן בפגישה ולהפתעתי הוא לא הגיע, לא חשדתי בכלום, סמכתי עליו בעניים עצומות, וכך מנכ"ל החברה נתן לי כל מיני הוראות מה לעשות בשיפוץ, איזה מדפים מיוחדים הוא יביא לי וכן הלאה. ואני כמו דביל לא חשדתי בכלום, בעודי משפץ את החנות אחרי 13 שנים, שיפוץ כללי, ברמה הגבוהה ביותר, כדי להתאים אותה למוצרים שלהם, שיפוץ שעלה לי הון עתק, ע"י נגר פרטי, נפתחת לנגד עיני בהפתעה גמורה חנות קונספט של היבואן וזאת במקום מתוכנן מראש כדי לחסל אותי! ואכן כך בדיוק קרה, החנות נסגרה, כל השיפוץ שלא יכולתי לשלם עבורו פורק, והחנות נסגרה, והכל בהפתעה מוחלטת, למה? כי העובד שלי ידע שיש לי בלעדיות בקניון ואם הייתי יודע על פתיחת החנות שלהם בזמן, סביר להניח שהייתי פועל בזמן כדי למנוע את זה ומה שבטוח, לא הייתי משפץ את החנות, האם אין כאן מקום לתבוע על א. גילוי נאות ב. הוצאת אינפורמציה מהחנות שלי והעברתה למתחרה שלי ללא ידיעתי וללא אישורי. יש לי כמובן הוכחות להכל. תודה מראש גבי.

    • שכחתי להוסיף משהו חשוב....
      גבי | 04/02/2011 16:19

      המוצר ששיווק העובד שלי לשעבר בתחילת עבודתו אצלי בחנות בשנת 2002, זה המוצר שבגללו סגרתי את החנות! החנות קונספט שנפתחה בעזרתו של מנהל החנות שלי לשעבר, מכרה בדיוק את המוצר שהוא הוא קידם אותו למעני(?) בתחילת עבודתו אצלי בשנת 2002. תודה גבי.