תיקון תביעה

  • שאלה טכנית על סדר דין מהיר
    קובי | 31/01/2011 18:14

    אני מאוד אודה למי שיבהיר לי הת הסוגיה הבאה: בקצרה, לפני מספר חודשים הייתי מעורב בתאונת שרשרת בה פגעתי ברכב שלפני, והרכב שלפני פגע קלות ברכב שלישי. בעל הרכב השלישי רשם את מספרי שני הרכבים ונסע מיד. כעת הוא תובע בסדר דין מהיר על נזקים לרכבו שיש בידיי הוכחות מצולמות שרובם קדמו לתאונה ולא נבעו ממנה. הרכב בו נהגתי שייך פורמלית לאמא של בת זוגי, ועל כן היא רשומה כאחת הנתבעות, ולא אני. שאלתי היא כזאת: כיצד אני הופך את עמצי לנתבע במקום אמא של בת זוגי? האם אני יכול להגיש את כתב ההגנה השוטח את מעשה המרמה אף על פי שאיני כרגע צד רשמי בתביעה? מה עליי לעשות? המון תודה מראש, קובי

    • תיקון תביעה
      עו"ד ש. בייזר | 31/01/2011 20:12

      ערב טוב, ראשית, על מנת לא לפספס את המועד להגיש כתב הגנה הייתי מכין כתב הגנה ומחתים את הנתבעת עליו (בהנחה שאינכם מיוצגים על-ידי עו"ד, שאז הוא חותם על כתב ההגנה). ניתן לפנות לתובע להסביר לו את העניין ולבקש ממנו לתקן את כתב התביעה ולהחליף בין הנתבעים (מבלי כמובן להודות בנזק או באחריות). הדבר נתון להסכמתו. אם הוא לא מסכים אתה יכול להופיע לדיון ולחתום על התצהיר - כמי שנהג ברכב, ובמידה ויינתן פסק דין אתה יכול לשלם אותו במקום הנתבעת. בהצלחה. שי בייזר, עו"ד מנהל הפורום

      • תודה רבה!  לת
        קובי | 01/02/2011 09:17