פסק דין הצהרתי

  • פסק דין הצהרתי
    ענבר | 30/01/2011 20:05

    אני וחברתי שוכרות דירה יחד. כתובתו של בן הזוג של בעלת הדירה (בעלה לשעבר) לא שונתה על אף בקשתנו והוא רשום בדירה בה אנו מתגוררות. לפני זמן מה הגיעו לביתנו שתי הודעות מההוצאה לפועל על חוב שיש לאיש בסך כמה אלפי שקלים. שיחות עם בעלת הדירה (ואף עם הגובה שהשאיר את ההודעה) לא הועילו, ולאחר כחודש הגיעו מעקלים. בסופו של דבר החוב הוסדר (אנחנו שילמנו ובעלת הדירה החזירה לנו כסף באותו היום), אך היינו רוצות להימנע ממצב כזה בעתיד. המעקל שהגיע אמר שאנחנו צריכות לגשת לבית משפט ולהוציא פסק דין הצהרתי. מספר שאלות בנוגע לכך: כמה עולה דבר כזה? האם נכון יהיה לדרוש מבעלת הדירה לשלם? האם זה תהליך ארוך? איך עושים זאת? ולבסוף- האם יש דרך אחרת המעוגנת בחוק (או לחלופין- האם ניתן להכניס סעיף בחוזה המחייב את בעלת הדירה לדאוג שכל אדם שרשום בכתובת זו מלבדנו יימחק)?

    • פסק דין הצהרתי
      עו"ד ש. בייזר | 30/01/2011 21:39

      שלום רב, על מנת לקבל פסק דין הצהרתי יש לדעת למי שי לו חובות ולצרף אותו כצד להליך. לא ניתן לקבל צו כללי שמופנה כלפי כולם, אלא רק צו אשר מופנה כלפי מי שהוזמן להיות צד להליך. לכן - אם הגיעו לכתובתכם התרעות על שמו, ויש לכם מושג מי הם הנושים שלו (למי הוא חייב כסף) אתן יכולות לנקוט הליך כזה. אתן יכולות לדרוש תשלום מבעלת הבית, אבל זה תלוי בטוב ליבה. הליך כזה, אם אין התנגדויות ומדובר בבית משפט יעיל ללא תור ארוך, יכול להימשך מספר חודשים ספורים עד שנה. אם יש התנגדויות וכו' - אפילו יותר. בחוזה ניתן להכניס סעיף כאמור בהסכמת הצדדים. אל תשכחו שאין לבעלת הבית שליטה אלא על עצמה ועל בני ביתה. שי בייזר, עו"ד מנהל הפורום