כתב תביעה

  • המצאת מכתב התראה וכתב תביעה בהעדר כתובת הנתבע
    אלינור סופיר, עו"ד | 20/01/2011 23:38

    ברצוני להגיש תביעה בביהמ"ש לתביעות קטנות כנגד אדם שהפר הסכם [בע"פ]לרכישת ריהוט.ההסכמות ברורות ומגובות בהודעות טקסט. אינני יודעת מהו שם משפחתו וכתובתו לצורך שליחת מכתב התראה ו/או תביעה קטנה. האם ניתן להמציא מכתב דרישה באמצעות המייל? והאם יש דרך לברר כתובתו של אדם מבלי לדעת מהו שם משפחתו?

    • כתב תביעה
      עו"ד כהן | 21/01/2011 13:31

      אלינור שלום,ברור לך שאינך יכולה לתבוע אדם ללא שיש לך את תעודת הזהות שלו, לדעתי מוטב לך לפנות למשרד חקירות על מנת שינסה לאתר לך את הבן אדם.

    • איתור נתבע - בית משפט
      עו"ד ל. פרמינגר | 23/01/2011 10:46

      בכתב התביעה אין חובה לציין את מספר ת.ז. של האדם והתקנה קובעת כי יש לציין את: "שמו של הנתבע, וכן מספר זהותו ומקום מגוריו, במידה שניתן לבררם". יחד עם זאת את תצטרכי להמציא את כתב התביעה לידי הנתבע ואז יש צורך בכתובתו. אני ממליץ לפנות לחוקר שיאתר את פרטיו בהתאם למספר הטלפון שיש לך. מכתב דרישה ניתן להמציא במייל ובלבד שיהיה לך אישור על כך שהמכתב אכן הגיע לכתובת המייל ותוכלי להוכיח שכתובת זו היא אכן כתובתו של הנתבע. בהצלחה.