חוסר בייצוג - בית משפט

  • מה פירוש החלטת שופט "העתק יועבר במסירה אישית לצד ש
    רחל | 17/11/2010 09:05

    שופט כתב בהחלטה "העתק יועבר במסירה אישית לצד שכנגד".ונשלח למבקשת.המבקשת אינה מיוצגת והבינה כי בית המשפט צריך לשלוח לצד שכנגד,ולא שלחה כלום.האם תעמוד כאן טענה לפגיעה בסד"א,ולכן לביטול החלטה? החלטה נוספת היתה "כלל הנתונים ייבחנו בדיון שנקבע" ושוב המבקשת שאינה מיוצגת לא הבינה כי השופטת משחילה את הבקשה שלה לדיון אחר וקוברת אותו שם ,בלי תגובות הצד שכנגד ובלי דיון ממשי בבקשה.מה הסעדים שעומדים לי?

    • חוסר בייצוג - בית משפט
      עו"ד לירון פרמינגר | 17/11/2010 15:27

      רחל שלום, שאלתך ממחישה לי בכל פעם מחדש מדוע כדאי וצריך להיות מיוצגים על ידי עו"ד בהליכים בבית המשפט. מדובר בהחלטות רגילות ופשוטות אולם לאדם שאיננו עו"ד הן מצריכות פירוש ואי קיומן עלול לגרום לפסיקת הוצאות כנגדך. לפי ההחלטה הראשונה היה עלייך להעביר עותק מהבקשה במסירה אישית לצד שכנגד. אני מציע שתודיעי לבית המשפט שלא הבנת את ההחלטה משום שאינך עו"ד ולאחר קבלת יעוץ שלחת את הבקשה לצד שכנגד. אם הדיון קרוב מאוד תבקשי לדחות אותו ע"מ שלצד השני תהיה אפשרות וזכות להגיב לבקשה. בהצלחה.