זימון עד- משפט פלילי

  • זימון לבית משפט כ עד
    אילן | 15/11/2010 19:16

    שלום זומנתי לבית משפט ע"י הפרקליטות כעד,אני לא מעוניין להעיד כיוון שאני מפחד מהנאשם,אין לי קשר ישיר למשפט שלו,הייתי קבלן מבצע של חברת מצלמות ,וכייון שהייתי אצלו בבית,זומנתי. האם אני חייב ללכת או שלא ? ואם כן האם אני חייב לענות להם על שאלות? אם הייה חולה באותו יום האם אפשר לשלוח אישור רפואי?

    • זימון עד- משפט פלילי
      עו"ד לירון פרמינגר | 15/11/2010 21:57

      אם זומנת על ידי בית המשפט אתה חייב להגיע. אתה יכול לפנות לפרקליט מטעם התביעה ולהסביר לו את החשש שלך. אם עדותך חשובה לתביעה, אז יש דרכים שונות למסור את עדותך מבלי שזהותך תחשף כגון מתן עדות מאחורי פרגוד וכד' אולם מדובר במקרים חריגים וקיצוניים שאינני סבור שיחולו במקרה שלך. תרשה לי לא להתייחס לטענה לפיה כבר היום אתה יודע שתהיה חולה בעתיד באותו היום אבל בכל מקרה (ואני מאחל בריאות) ניתן לזמן אותך למועד מאוחר יותר לאחר שתבריא. לגבי השאלות שתישאל - אתה צריך לענות על כל שאלה למעט שאלה אשר יש לגביה חסיון או שעלולה להפליל אותך בעבירה פלילית. בהצלחה.

      • תודה על התגובה המהירה
        אילן | 17/11/2010 07:06

        האם אפשר לשמור על זכות השתיקה,ולא להעיד?