החלפת ריצוף והתחייבות קבלן

  • תביעה נגד חברה שבנתה את הדירה
    מיכל | 13/11/2010 12:22

    לפני 12 שנים הוריי רכשו דירת מגורים מחברת בנייה בדרום (החברה המוכרת). לפי מיטב הבנתי הבנייה הושלמה ע"י חברה קבלנית. מאז ומתמיד היו להם בעיות עם הריצוף בדירה. הרצפה התרוממה ובחלק מהמרצפות הופיעו סדקים. בפנייה הראשונה לחברה הסכימו להחליף להם מספר בודד של מרצפות (לאחר 4 שנים). בפעם השנייה שהבעיה חזרה הסכימו להחליף להם את הריצוף בכל הבית למעט חדרי השינה והאמבטיות. בנוסף, במעמד ההחלטה להחליף את הריצוף, התחייבו בפניהם הן המהנדס של הבניין והן מנכ"ל החברה כי אם המצב יחזור בפעם השלישית הם יחליפו את הריצוף בכל הבית (כולל חדרים ואמבטיות). כעת שזה קרה, הם מתחמקים ואומרים כי חלה התיישנות, חלפו למעלה מ 10 שנים ולכן הם אינם אחראים להחליף את הריצוף. אציין כי כל ההתחייבויות שהם נתנו להוריי ניתנו בע"פ. הם מתנערים מאחריותם ומהבטחותיהם ואמרו שמבחינתם אני יכולה לגשת לבימ"ש לתביעות קטנות. שאלתי: 1. האם ניתן לחייב אותם להחליף שוב את הריצוף למרות שאינם מוכנים לכך. 2. האם כדאי לפנות לעו"ד שישלח מכתב התראה בטרם הגשת תביעה? 3. האם כדאי להגיש תביעה רגילה או לגשת לתביעות קטנות?

    *הערת מערכת לנוחותך - מצא עו"ד באינדקס עורכי הדין: עורכי דין באזור הדרום

    • החלפת ריצוף והתחייבות קבלן
      עו"ד חני דקל אלבז | 13/11/2010 19:03

      ראשית, הפורום המתאים הוא פורום המקרקעין, אך לצרכי שלמו התמונה אציין, כי הודאה עוצרת את מירוץ ההתיישנות, כך שאם לפני כשש שנים היתה הבטחה להחליף את כל הריצוף (שיש להוכיחה, כמובן) הרי שטרם חלפו 7 שנים. אני מציעה לשלוח מכתב התראה ובכל מקרה להיוועץ עם עורך דין העוסק בתחום. בהצלחה.

      • התיישנות
        עו"ד לירון פרמינגר | 14/11/2010 08:51

        אני מבקש להוסיף על תשובתה של עו"ד דקל ולהפנות לנוסח סעיף 9 לחוק ההתיישנות הקובע כי: "הודה הנתבע, בכתב או בפני בית משפט, בין בתוך תקופת ההתיישנות ובין לאחריה, בקיום זכות התובע, תתחיל תקופת ההתיישנות מיום ההודאה; ומעשה שיש בו משום ביצוע מקצת הזכות, דינו כהודאה לענין סעיף זה".