דיון בבית המשפט לעניינים מקומיים

  • בית משפט לעניינים מקומיים
    אור ש | 04/11/2010 16:38

    שלום, זומנתי ע"י רשות מקומית לדיון בבית משפט לעניינים מקומיים בנושא ערעור שהגשתי על דוח חניה. מבקש לדעת האם עליי להתכונן באופן מיוחד כלשהו לדיון? והאם, במידה ואפסיד, יהיה עליי לשאת בהוצאות משפט? (אם כן, באיזה סכום בדרך כלל) תודה רבה!

    • דיון בבית המשפט לעניינים מקומיים
      עו"ד לירון פרמינגר | 07/11/2010 08:56

      למעשה זומנת להליך פלילי מכיוון שביקשת להישפט בעבירה שהנה ברירת קנס. בדיון הראשון אתה צריך להורות בעבירה או שלא להודות בה ואז בית המשפט יקבע את הדיון להוכחות וכל צד יזמן את העדים שלו. בדר"כ בית המשפט לעניינים מקומיים מנסה לסיים את הליכים הללו בהסדרים בין הנאשם לבין התביעה. במידה ובסופו של דבר תימצא אשם בדין בית המשפט יכול להטיל עליך עונש/קנס גבוה מזה של ברירת הקנס. בהצלחה.

      • פלילי?
        אור ש | 07/11/2010 10:44

        שלום, ראשית תודה על התשובה. מבקש להבהיר את נושא ה"פלילי". בכוונתי להודות בכך שהעמדתי את רכבי במועד ובמקום המצויינים בדוח אלא שאני מערער על כך שהחניה במקום לא הייתה חוקית. האם המשמעות של הדבר היא שאני מודה בביצוע מעשה פלילי? והאם זה גם גורר רישום פלילי במידה ואני נמצא אשם? ממתי חניה זה פלילי... באשר לגובה הקנס - הבנתי. שוב תודה!

        • חנייה-פלילי
          עו"ד לירון פרמינגר | 11/11/2010 08:22

          אכן עבירת חניה היא עבירת תנועה והאישום בגינה הוא פלילי. הודאה בה היא הודאה בעבירה פלילית. יחד עם זאת, על אף שזה נשמע מפחיד, עבירות חניה אינן גוררות רישום פלילי לצורך תעודת יושר וכד'. להבנתי, הטענה שלך במשפט היא שאתה מודה בעובדות אך מכחיש את העבירה. אם ימצא שאכן חניתה כדין אז תזוכה על ידי בית המשפט. בהצלחה.