הודעת צד ג' - בית משפט

  • השתלטות על הודעה צד ד'
    ניר | 02/11/2010 12:47

    אני כנתבע אשר שלחתי הודעה צד ג וזה שלח הודעה צד ד מטעמו. צד ג נמצא במצב של כמעט חדלות פרעון, איננו מתפקד. האם אני כנתבע יכול לשלוח הודעה צד ג לצד ד אך שזוהי תהיה הודעה מטעמי?

    • הודעת צד ג' - בית משפט
      עו"ד לירון פרמינגר | 02/11/2010 14:01

      ניר שלום, אתה יכול לשלוח הודעות צד ג' לכל אחד ובתנאי שיש לך יריבות איתו. להבנתי אין לך יריבות עם אותו צד ד'. העובדה שצד ג' שאליו שלחת הודעה הנו חדל פירעון אינה מקנה לך זכות ישירה מול צד ד'. במקרה שכזה אתה יכול לבקש עיקולים זמניים על נכסיו של צד ג' בטענה שאי מתן העיקול הזמני יכביד על ביצוע פסק הדין. אם גם זה לא יעזור כי אין לו נכסים והוא לא מנהל את ההליך כנגד צד ד', אחת הדרכים להיכנס לנעליו של צד ג' היא לדרוש את פירוקו (במידה ומדובר בחברה), להתמנות כמפרק ולהיכנס בנעליו. מכיוון שמדובר במקרה מורכב אני ממליץ להיעזר בעו"ד אשר יבחן את הנסיבות הרלבנטיות.

      • המשך העניין
        ניר | 02/11/2010 20:30

        לירון שלום, לא חייב להיות של צד ג' חדל פרעון הוא יכול להיות כזה שפשוט אינו מתפקד כשורה במשפט, לא משלם שכ"ט עו"ד, לא מגיע וכו'. כיצד אוכל "לעלות" על ההודעה שהוא שלח ולשלוח במקומו הודעה צד ג (לצד ד)? האם קיימת פסיקה בעניין?

        • הודעת צד ג'
          עו"ד לירון פרמינגר | 03/11/2010 09:05

          ניר, המקרה שאתה מעלה הוא מעניין ביותר ומצריך בחינה יותר רצינית של הדברים כי ישנן דרכים שונות ויצירתיות להתמודד עם הבעיה אולם צריך להבין את את העובדות על מנת לנהוג בדרך הטובה ביותר. אני ממליץ להיוועץ בעו"ד באופן פרטני.

          • היי
            ניר | 03/11/2010 12:25

            אילו הצעות יש? להשכלה כללית

            • הודעת צד ד'
              עו"ד לירון פרמינגר | 04/11/2010 15:16

              כאמור, הדרכים להתמודדות עם המקרה מגוונות ויש צורך לבחון את הנסיבות הספציפיות.