סמכות שיפוט עניינית - בתי משפט

  • שופטת בבית משפט לתביעות קטנות
    אפריים | 29/10/2010 21:41

    1. מדובר בסכסוך עסקי בו מעורבים קרובי משפחה (כך קבע בית משפט השלום במסגרת תביעה לפינוי המושכר בסדר דין מהיר ).אשר זכיתי בה במלואה . 2. הגשתי תביעה קטנה לקבלת דמי השכירות שלא שולמו לי כאשר הנתבעים שהו בנכס שלא כדין3. הנתבעים הגישו כתב הגנה מבו הועלו  טענות שקריות לא ביסוס .לעומת זאת אני הגשתי כתב תביעה מנומק כולל אסמכתאות וראיות .לאחר מכן הגשתי לבית המשפט כתב תשובה אשר מוטט את כל טענות התבעים.\הגעתי לדיון - השופטת תקפה אותי ורצתה שאני יסביר לה. מדוע בכלל הגשתי את התביעה בבית משפט לתביעות קטנות .ולא בבית משפט לענייני משפחה / סדר דין מהיר .נימקתי כי התביעה עומדת בקריטריונים של בית משפט לתביעות קטנות בכך שהמניע לתביעה הוא עסקי בלבד.כמו כן  סכום התביעה  (30,000) אף הוא עומד בקרטריונים  וכי נפסק במהלך תביעה שזכיתי בה לפינוי המושכר כי המניע הוא עסקי בלבד . עובדה נוספת היא הנתבעים לא טענו בכל כתב ההגנה לגבי סמכות  עניינית  של בית המשפט  . היא התחילה לזלזל בפסק הדין של כב' השופטת שפסקה לזכותי (בתביעת הפינוי)ואף התחילה לשאול אם נעזרתי בעו"ד?  כשעניתי לה חיובי . היא השיבה לי כי "נראה לה שהעו"ד שלי לא מספיק טוב ."הייתי בשוק ! ששאלתי אותה " אז איפה אני אמור להגיש את התביעה " . היא השיבה בזלזול " אני את היעוץ המשפטי סיימתי כבר לפני 6 שנים". ואז החלה לאיים : "יש לך 2 אופציות " (כלומר אופציה אחת) 1. "למחוק את התביעה ולשכול את הגשתה מחדש (ביעוץ עו"ד טוב)".2.  אני אפסוק לך הוצאות וחבל .(לא היה ברור)לאחר שהלחיצה אותי לקבל החלטה בהרמת קול החלטתי למחוק את התביעה .לאחר בדיקה משפטית עולה כי השופטת הטעתה אותי והיא אינה יודעת את החוק . התביעה כן הייתה צריכה לדון בבית משפט לתביעות קטנות (זה בתחום סמכותו) .כמו כן היא דיברה אליי בזלזול ורצתה רק להעיף את התיק ממנה .".אני חושב שהתנהגותה לא הולמת ואף מבזה  את מערכת  השיפוט . וכמו כן הטעתה אותי משפטית.אני בטוח שהיא הרשתה לעצמה לדבר ככה היות ולא היו עו"ד בדיון היא חכמה על האזרח הפשוט שפעם ראשונה נמצא בבית משפט לתביעות קטנות .רצוי לציין שהיא חדשה מאד (נכנסה לתפקיד לפני חודש)איפה אני יכול להתלונן על  התנהגותה המבזה של השופטת ?זה חשוב לי מאד .לא יכול להיות שמותר לשופטים לעשות מה שהם רוצים  ולהשפיל את האזרחים .הרגשתי בדיון כי התנהגותה מביישת את מערכת המשפט והצדק .מעשיה גרמו לי נזק רב ולחייבים פרס - הם קנו לעצמם עוד זמן עד שאגיש את התביעה מחדש

    • סמכות שיפוט עניינית - בתי משפט
      עו"ד לירון פרמינגר | 30/10/2010 18:54

      שופט הנו ברמה מסויימת שליח ציבור אשר אמור לנהוג בבעלי הדין בכבוד ובסבלנות וצר ליש שהחוויה שחוויתה הנה שונה. תלונות כנגד שופטים ניתן להגיש אצל נציב תלונות השופטים תוכןל למצוא קישור באחיפוש פשוט באינטרנט באתר משרד המשפטים. יחד עם זאת, מבחינה משפטית, לפי התאור שלך, הצדק עם השופטת. תביעה בין קרובי משפחה (כהגדרתם בחוק בתי המשפט לענייני משפחה) , גם עם ענייניה עסקי לחלוטין, צריכה להתדיין בבית המשפט לענייני משפחה לו סמכות השיפוט הייחודית. משמע, כי אם השופטת הייתה נותנת פסק דין הוא היה נעדר תוקף שכן הוא ניתן בידי בית משפט שאיננו מוסמך עניינית.

    • קימת אפשרות להתלונן
      יzzzzzzzzz | 03/01/2011 11:03

      http://www.justice.gov.il/MOJHeb/NezivutShoftim/נציבות תלונות הציבור על שופטים מוסמכת לטפל בתלונות הנוגעות להתנהגותו של שופט במסגרת מילוי תפקידו, לרבות בדרך ניהול המשפט על ידיו.   במסגרת זו מטפלת הנציבות גם בתלונות על עיכובים במתן החלטות ופסקי דין. הנציבות מוסמכת לטפל הן בתלונות על שופטים ורשמים ממערכת המשפט הכללית, לרבות בתי הדין לעבודה, והן בתלונות על שופטים ממערכת בתי הדין הדתיים, הכוללת את בתי הדין הרבניים, השרעיים, הדרוזיים והנוצריים. כמו כן הנציבות מוסמכת לטפל בתלונות על שופטים צבאיים-משפטיים של בתי הדין הצבאיים.