בקשת רשות ערעור- תביעות קטנות- בית משפט

  • ערעור על פסק דין בבר"ע
    צביה | 28/10/2010 08:04

    זכיתי בתביעה בבית משפט לתביעות קטנות נגד חברה ציבורית מאוד גדולה הם הגישו בקשה לרשות ערעור למחוזי ניחן פסק דין שדחה את בקשת רשות הערעור האם הם יוכלו לערערלעליון על בקשת רשות הערעור שנדחתה במחוזי?

    • בקשת רשות ערעור- תביעות קטנות- בית משפט
      עו"ד לירון פרמינגר | 28/10/2010 08:43

      צביה שלום, ניתן להגיש בקשת רשות ערעור לעליון על החלטה/פסק דין אשר דחה את בקשת רשות הערעור במחוזי אולם בית המשפט העליון כערכאה שלישית אינו נוטה להתערב במקרים שכאלה אלא אם יש נסיבות מיוחדות או עניין ציבורי חשוב המדריך דיון בערכאה שלישית. יובהר כי כל עוד אין עיכוב ביצוע יש לקיים את פסק הדין. מהשאלה לא ברור האם המחוזי דן בבקשת רשות הערעור כבערעור עצמו ודחה אותו לגופו או האם הוא דחה את בקשת רשות הערעור מבלי לדון בערעור גופו. יובהר כי, החלטה המרשה לערער אינה ניתנת לערעור (תקנה 409).

      • בקשת רשות ערעור
        צביה | 28/10/2010 15:33

        לעו"ד לירון פרמינגר תודה על התשובה בית משפט מחוזי דחה את הבקשה לערעור דהיינו לא אפשר להם לערערהוא קבע שאין צורך להשיב ונמק מדוע אינו נותן היתר לערער על פסק הדין האם הם יכולים לערער על פסק דינו של המחוזי שלא אפשר להם לערער? אם בית המשפט העליון יתן להם רשות האם הדיון בערעור עצמו יתקיים בבית משפט מחוזי?

        • ערעור בבית המשפט העליון - בית משפט
          עו"ד לירון פרמינגר | 28/10/2010 15:49

          צביה שלום, בנסיבות המקרה, ניתן להגיש בקשת רשות ערעור לבית המשפט העליון. בדר"כ בקשה מסוג זה נדונה ללא דיון פרונטאלי אך אין זה הכרח והיא מתקיימת בבית המשפט העליון. אני מציע לך שבמידה ואכן מוגשת בקשה שכזו - להיעזר בשירותיו של עו"ד.

          • רשות ערעור
            צביה | 28/10/2010 18:32

            אשאל שוב כי שאלתי לא היתה ברורה אם העליון יתן להם רשות לערער האם העליון ידון בערעור לגופו או שהתיק יוחזר למחוזילדיון בערעור לגופו